Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τελετή Απονομής Πτυχίων 8ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τελετή Απονομής Πτυχίων 8ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση απονομής πτυχίων στους δεκαεπτά (17) αποφοιτήσαντες του 8ου Σχολείου Δίωξης Ναρκωτικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τα εν λόγω στελέχη πρόκειται να στελεχώσουν τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) των Λιμενικών Αρχών καθώς και τις επιχειρησιακές ομάδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.).
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστησαν επίσης  ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τσελίκης Αλέξανδρος, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης, λοιποί Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και στελέχη των γραφείων της D.E.A. και του H.S.I. της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στελέχη της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. .

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  του ΥΝΑΝΠ

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Πάρο – Πρόσκρουση σκαφών

στην Κεφαλλονιά – Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νάξο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”LEMAN” σημαίας Η.Π.Α., λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Πάρου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Π-Α/Κ “ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ” Ν.Π. 235, το οποίο προέβη στη ρυμούλκηση του Ι/Φ σκάφους στον λιμένα Παροικιάς ν. Πάρου, όπου και προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από τους ναυτικούς πράκτορες των Θ/Γ “SHAF” σημαίας CAYMAN ISLANDS και Θ/Γ “SOKNY” σημαίας Μάλτας καθώς και του βοηθητικού σκάφους (tender) “ANDY” σημαίας Μάλτας ότι όντας προσεδεμένα εντός περίφρακτου χώρου λιμένα Αργοστολίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ένα σκάφος προσέκρουσε στο άλλο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και στα τρία σκάφη.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρώς δύο μέλη πληρώματος, ένα εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ιδία μέσα σε υγειονομική μονάδα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Νάξου, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Νάξου πλησίον Άκρας Παρθένου, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει αλιεύσει πεντακόσια (500) άτομα αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα αχινών και επαναποντίστηκε στη θάλασσα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην επαρχιακή οδό Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 27χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα την ανατροπή του ΙΧ και τον τραυματισμό του οδηγού.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών , όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» Ν.Ν. 6426χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για την ύπαρξη σορού στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟ» Λευκάδας.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενική;ς Αρχής έσπευσαν στην περιοχή όπου εντόπισαν σορό μισού νεκρού σώματος, πιθανότατα ανηλίκου.
Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Λευκάδας, ενώ έγινε έλεγχος της περιοχής από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτες δύτες προς τυχόν εντοπισμό άλλων σορών, με αρνητικά αποτελέσματα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Φάρου Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων, 79χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών .
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-48χρονης, από το λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67 και
-81χρονης αλλοδαπής, από το λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745.
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η  Λιμενική Αρχή Χερσονήσου, για εισροή υδάτων στο Ι/Φ σκάφος “FEDERICA” σημαίας Αγγλίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον  λιμένα Μαλίων ν. Κρήτης.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος σε κατάσταση ημιβύθισης, έχοντας πάρει κλίση προς τα αριστερά. Άμεσα ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του εν λόγω σκάφους, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες .
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν  διοικητικές κυρώσεις, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 8400, για μηχανική βλάβη στις κύριες μηχανές, λόγω ύπαρξη ύδατος στα φίλτρα πετρελαίου, ενώ το σκάφος βρισκόταν στην παραλία «ΛΑΛΑΡΙΑ» βορειοανατολικά ν. Σκιάθου.
Στο σημείο βρισκόταν το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» Ν.Β. 744, το οποίο παρέλαβε και μετέφερε με ασφάλεια τους εικοσιπέντε (25) επιβάτες του ανωτέρω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στον παλαιό λιμένα Σκιάθου.
Το «ΧΑΡΗΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΙ» ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΑΛΥΨΩ» Ν.Σ. 28 στον λιμένα Σκιάθου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους  σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10785, ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου από Κίσσαμο για Γραμβούσα -Μπάλο -Κίσσαμο και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στην πλωτή εξέδρα στην περιοχή Μπάλου, η μία προπέλα υπέστη ζημιά λόγω επακούμβισης σε βραχώδη τμήμα .
Οι τριακόσιοι οδόντα έξι (386) επιβάτες μεταφέρθηκαν με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΠΟΡΤΟ ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ» Ν.Χ. 203, με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου.
Το «ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» απέπλευσε κενό επιβατών, κατόπιν βεβαίωσης του παρακολουθούντα νηογνώμονα για μεμονωμένο πλου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Κισσάμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού εγγράφου, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 17χρονος  οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, στον πεζόδρομο παραλίας Χαλκίδας, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ συνελήφθη επίσης ο 72χρονος πατέρας του 17χρονου για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ..
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745, 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και λαθραία καπνικά προϊόντα στο Βόλο – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Νεάπολη Βοιών – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Βόλου, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” καθώς και του Ν. 2960/2001 “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα”.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησαν τα ανωτέρω στελέχη στον επιβατικό λιμένα Βόλου, κατελήφθη ο 52χρονος να κατέχει εντός χειραποσκευής, δεκαπέντε (15) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους τριάντα πέντε γραμμαρίων και δέκα δεκάτων του γραμμαρίου (35,1gr) και τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες χύμα καπνό, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους χιλίων εξακοσίων πενήντα γραμμαρίων (1.650gr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ οι ποσότητες καπνικών προϊόντων παραδόθηκαν στο Τελωνείο Βόλου, το οποίο αποτίμησε τη χρέωση δασμών και φόρων στο συνολικό ποσό των τριακοσίων εξήντα ενός ευρώ και πενήντα επτά λεπτών (361,57 €).

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 51χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου ”MSC OPERA” σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά άκρου Μαλέα, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στον όρμο ”ΒΑΤΙΚΩΝ” και στο σημείο έσπευσε το Ε/Γ – Λάντζα ”ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11, το οποίο παρέλαβε τον 51χρονο και τον μετέφερε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, απ’ όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-72χρονης, από τον λιμένα της Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και

-27χρονης και 55χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

“Πετάει” η XRTC του Γιώργου Ξηραδάκη!

Ευχές για ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από τον  καπτ. Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και Διευθύνων...

PERFORMANCE SHIPPING INC: Μακροχρόνιες ναυλώσεις με την Clearlake για τρία νεότευκτα δεξαμενόπλοια LR2 Aframax

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, η Εταιρεία, Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG), μια παγκόσμια ναυτιλιακή...

HSA-Webinar «ELECTRONIC BILLS OF LADING»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου...