Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για το Κέντρο Ημέρας του ΟΚΑΝΑ στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

«Τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά από την αντίδραση του Δήμου Πειραιά και της τοπικής κοινωνίας για το ενδεχόμενο δημιουργίας παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ούτε προς τον Δήμο Πειραιά ούτε προς την τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μου συνάντηση για το θέμα με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θανάση Θεοχάρη. Στη συνάντηση είχαν παρευρεθεί επίσης ο τότε Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος,  καθώς και ο τότε Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο, αλλά σε νέο, το οποίο δεν θα δημιουργεί πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και το οποίο θα συναποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Περιφέρεια Αττικής, η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Πειραιά και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, δεδομένου ότι η δομή αυτή αφορά και τους πέντε Δήμους του Πειραιά κι όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά.

Εδώ και περίπου είκοσι ημέρες, διακινείται στην περιοχή ότι η δομή αυτή ανοίγει, προκαλώντας ξανά αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ με ημερομηνία 16.06.2023 «…λειτουργεί στην οδό Αιτωλικού 62 στον Πειραιά το Κέντρο Ημέρας και Φιλοξενίας με Ξενώνα Ύπνου, με την καθοδήγηση και την πνευματική στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς…» και οι υπηρεσίες που παρέχει το κέντρο «…αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την φροντίδα υγιεινής, την υποστήριξη στη φιλοξενία και την παραπομπή σε άλλες δομές υγείας για την όποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων και των αστέγων, ενώ η παρακολούθηση της υγείας τους θα πραγματοποιείται από άλλες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ως εκ τούτου, δεν τίθεται κανένα θέμα για θεραπευτικές υπηρεσίες προς τοξικοεξαρτώμενους, αλλά μόνο για την υποστήριξη άπορων και άστεγων συμπολιτών μας και μάλιστα υπό τη σκεπή της Μητροπόλεώς μας.

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρότεινα και σε όσους έσπευσαν με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις να αποδώσουν ευθύνες χωρίς να έχουν την απαιτούμενη και αναγκαία πληροφόρηση… ψυχραιμία».

Related Articles

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ(Πειραϊκή): Παρουσίαση της Ιστορίας του Χατζηκυριάκειου από τον Στέφανο Μίλεση

Σήμερα Κυριακή  21  Απριλίου   2024,  στις 6μμ στο πνευματικό Κέντρο του   Ιερού...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

«Αγγελίνα» της Ξ.Καλογεροπούλου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Αγγελίνα» της πολυαγαπημένης συγγραφέα για...

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς έχει την ευχαρίστηση να σας ανακοινώσει Γεύμα Εργασίας...