Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στη Λευκάδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους στη Λευκάδα

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κυβερνήτη Ε/Π – Τ/Ρ σκάφους, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νυδρίου.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εισήλθε με το εν λόγω σκάφος με μεγαλύτερη ταχύτητα από το προβλεπόμενο, στο λιμένα Νυδρίου, προκαλώντας έντονο κυματισμό, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών σε έτερα ελλιμενισμένα σκάφη.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Αποβίβαση ασθενούς Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα –Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κάλυμνο – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες χθες, για τροχαίο ατύχημα επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, μεταξύ ανήλικου χειριστή ελαφριού προσωπικού ηλεκτρικού οχήματος (Ε.Π.Η.Ο.) και Ε.Δ.Χ. όχηματος με 39χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ανήλικου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο σε ιδιωτική κλινική στην Κέρκυρα, απ’ όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 39χρονος για παράβαση των άρθρων 314 και 361 του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 43 παρ. 2Α υπ. 4 του Κ.Ο.Κ.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ πλοίου ”MSC MUSICA” σημαίας Μπαχάμες, ότι 79χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του πλοίου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ανωτέρω Κ/Ζ κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο έξω από τον λιμένα ”ΑΘΗΝΙΟΥ” ν. Θήρας, όπου η 79χρονη επιβιβάστηκε σε Ε/Γ – Λάντζα ”ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ” Ν.Θ. 28 και μεταφέρθηκε στον οικείο λιμένα, απ΄ όπου μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΜΑΝΙΑΪ» Ν. ΚΑΛ. 224, ότι κατά τη προετοιμασία απόπλου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον λιμένα ν. Ψερίμου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το εγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε από έτερο σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-56χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ» Ν. Τήνου 25,

-35χρονης, από το λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...