Κυριακή , 20 Σεπτέμβριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάδειξη αυτοδύναμης Κυβέρνησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει ότι:

Το κρίσιμο ζήτημα της επόμενης ημέρας, είναι να γίνει πράξη το αίτημα της κοινωνίας και της επιχειρηματικής κοινότητας για μια σταθερή διακυβέρνηση, που θα κάνει τις απαραίτητες τομές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο, απλό, σταθερό φορολογικό σύστημα με ορίζοντα σταθερότητας στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, με περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών και κατάργηση παράλογων φόρων που εναντιώνονται στην επιχειρηματικότητα και στους συνεπείς φορολογούμενους. Αντίστοιχα, αναμένουμε νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να τονωθεί η απασχόληση και η ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθετα, αναγκαία είναι η τόνωση της ρευστότητας ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ταλανίζουν χρόνια το επιχειρείν, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, αλλά και να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα, ώστε εργαζόμενοι και εργοδότες να αποκτήσουν τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται.

Σε αυτή την προσπάθεια οι θεσμοθετημένοι φορείς της αγοράς προσδοκούν να διαδραματίσουν τον ρόλο που τους αναλογεί και αναμένουν από την Πολιτεία να κληθούν σε γόνιμο διάλογο.

Προσδοκούμε από την Κυβέρνηση να φανεί αντάξια των προσδοκιών των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των απαιτήσεων της περιόδου που διανύουμε.

 

 

Related Articles

Η Έλλη Αβραμίδου προσκαλεί στην επιστημονική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της: “Το έγκλημα της έκθεσης”

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στην επιστημονική εκδήλωση για την παρουσίαση του...

Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετείχε στη Γ.Σ. της ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση από τον  ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ  ΠΕΙΡΑΙΑ 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2026,...

2.500 εποχικοί πυροσβέστες στην Ελλάδα θα βρεθούν ξανά στην ανεργία

Άρθρο της Μαρίας Ζαχαρία, Ευρωβουλευτής Tην περασμένη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τους χειροκροτήσαμε...