Τρίτη , 3 Οκτώβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε ο νόμος Clean Shipping Act 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε ο νόμος Clean Shipping Act 2023

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ παρουσίασαν τον νόμο Clean Shipping Act 2023, ένα πρωτοποριακό νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών που δραστηριοποιούνται εντός των ΗΠΑ.
Η νομοθεσία, που εισήχθη από το μέλος του Κογκρέσου Robert Garcia και τον γερουσιαστή Alex Padilla και συν-επικεφαλής της βουλευτού Nanette Barragán, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, να προστατεύσει την υγεία των λιμενικών κοινοτήτων και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
Τα ωκεάνια πλοία συνεισφέρουν περίπου το 3% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ετησίως, με τη διεθνή ναυτιλία να κατατάσσεται ως η έκτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών εάν ήταν ξεχωριστή χώρα.
Ο νόμος περί καθαρής ναυτιλίας του 2023 παρέχει στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) την εξουσία να θεσπίζει και να επιβάλλει πρότυπα έντασης άνθρακα για τα καύσιμα πλοίων, ρυθμίζοντας αποτελεσματικά τις εκπομπές από τον τομέα.
Η νομοθεσία έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και σημαντικοί παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Πηγή The seanation

Related Articles

DNV: Genesis of a giant- assuring quality in the shipbuilding process

Today we’re in Hamburg – our home for shipping – to celebrate...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...

BLACK ROPE: SEPTEMBER MOORING TIPS

SEPTEMBER MOORING TIPS SDMBL & Mooring Equipment at a Glance 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐚...

SNAME GREEK SECTION -Appreciation Event & Award Ceremony

SNAME GREEK SECTION: Appreciation Event &   Award Ceremony WEDNESDAY, 18th OCTOBER 2023...