Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε ο νόμος Clean Shipping Act 2023
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΗΠΑ: Παρουσιάστηκε ο νόμος Clean Shipping Act 2023

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ παρουσίασαν τον νόμο Clean Shipping Act 2023, ένα πρωτοποριακό νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην εξάλειψη των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών που δραστηριοποιούνται εντός των ΗΠΑ.
Η νομοθεσία, που εισήχθη από το μέλος του Κογκρέσου Robert Garcia και τον γερουσιαστή Alex Padilla και συν-επικεφαλής της βουλευτού Nanette Barragán, επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, να προστατεύσει την υγεία των λιμενικών κοινοτήτων και να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή.
Τα ωκεάνια πλοία συνεισφέρουν περίπου το 3% των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ετησίως, με τη διεθνή ναυτιλία να κατατάσσεται ως η έκτη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών εάν ήταν ξεχωριστή χώρα.
Ο νόμος περί καθαρής ναυτιλίας του 2023 παρέχει στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) την εξουσία να θεσπίζει και να επιβάλλει πρότυπα έντασης άνθρακα για τα καύσιμα πλοίων, ρυθμίζοντας αποτελεσματικά τις εκπομπές από τον τομέα.
Η νομοθεσία έχει συγκεντρώσει υποστήριξη από διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις και σημαντικοί παράγοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Πηγή The seanation

Related Articles

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

Regent Seven Seas Cruises :Νέο πρόγραμμα

Η Regent Seven Seas Cruises δημοσίευσε το νέο της πρόγραμμα για το...

Η Cunard παρέλαβε το QUEEN ANNE

Στο στόλο της Cunard ανήκει κι επίσημα πλέον η Queen Anne, τέταρτη...

Νέοι παίκτες στον τουρισμό και την κρουαζιέρα

Η νέα προσπάθεια του Μάριου Ηλιόπουλου Οι άλλοι εφοπλιστές Η προφητεία του...