Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Κώστας Κατσαφάδος: ‘Παρακαταθήκη η εθνική ενότητα’
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Κατσαφάδος: ‘Παρακαταθήκη η εθνική ενότητα’

«Χαίρομαι που βρισκόμαστε πάλι εδώ, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα εγκαίνια του ιστορικού αυτού χώρου και θα ήθελα με αφορμή αυτό, για μια ακόμη φορά, μεταξύ των άλλων, να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για να δημιουργηθεί αυτός ο πολύ εμβληματικός χώρος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας και το μεγάλο ευεργέτη της Ελλάδος, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο».

Αυτό τόνισε χθες, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσαφάδος, τ. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπ. Βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επετειακές εκδηλώσεις της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα.

Ο κ. Κατσαφάδος πρόσθεσε ότι:

«Κυρίες και κύριοι, σχεδόν 200 χρόνια μετά από τη Γ’ Εθνοσυνέλευση, η οποία έλαβε χώρα εδώ, στα άγια χώματα της Τροιζήνας, αυτό το οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε ως παρακαταθήκη, πέραν από τις εκδηλώσεις τις επετειακές όπου τιμούμε όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές και μεγάλους ήρωες της πατρίδος μας και του έθνους μας, είναι η δύναμη την οποία ένιωσαν, η εσωτερική δύναμη και η ανάγκη την οποία ένιωσαν να αφήσουν το ‘εγώ’, να παραμερίσουν το ‘εγώ’, να σταματήσουν τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διεξάγονταν μεσούσης της επαναστάσεως και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον. Και αυτό οφείλουμε και πρέπει να είναι φάρος και οδηγός στις αποφάσεις όλων μας. Ότι πέρα και πάνω από τα δικαιώματα τα οποία έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, έχουμε και υποχρεώσεις προς αυτή. Οφείλουμε λοιπόν αυτό το μήνυμα να το κρατήσουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας και οφείλουμε βέβαια να συνεχίσουμε να τιμάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έφεραν στην πατρίδα μας ένα από τα πιο δημοκρατικά συντάγματα τα οποία υπήρχαν εκείνη την εποχή, δημιουργώντας θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν ακόμα και σήμερα, μέσα από το πάθος το οποίο είχανε για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς».

 

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

Η ομιλία του πρόεδρου Ε.Ε.Α. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις ΜμΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...