Δευτέρα , 27 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Κώστας Κατσαφάδος: ‘Παρακαταθήκη η εθνική ενότητα’
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Κατσαφάδος: ‘Παρακαταθήκη η εθνική ενότητα’

«Χαίρομαι που βρισκόμαστε πάλι εδώ, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τα εγκαίνια του ιστορικού αυτού χώρου και θα ήθελα με αφορμή αυτό, για μια ακόμη φορά, μεταξύ των άλλων, να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν για να δημιουργηθεί αυτός ο πολύ εμβληματικός χώρος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας και το μεγάλο ευεργέτη της Ελλάδος, τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο».

Αυτό τόνισε χθες, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσαφάδος, τ. Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υπ. Βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις επετειακές εκδηλώσεις της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα.

Ο κ. Κατσαφάδος πρόσθεσε ότι:

«Κυρίες και κύριοι, σχεδόν 200 χρόνια μετά από τη Γ’ Εθνοσυνέλευση, η οποία έλαβε χώρα εδώ, στα άγια χώματα της Τροιζήνας, αυτό το οποίο θα πρέπει να κρατήσουμε ως παρακαταθήκη, πέραν από τις εκδηλώσεις τις επετειακές όπου τιμούμε όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές και μεγάλους ήρωες της πατρίδος μας και του έθνους μας, είναι η δύναμη την οποία ένιωσαν, η εσωτερική δύναμη και η ανάγκη την οποία ένιωσαν να αφήσουν το ‘εγώ’, να παραμερίσουν το ‘εγώ’, να σταματήσουν τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος διεξάγονταν μεσούσης της επαναστάσεως και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον. Και αυτό οφείλουμε και πρέπει να είναι φάρος και οδηγός στις αποφάσεις όλων μας. Ότι πέρα και πάνω από τα δικαιώματα τα οποία έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, έχουμε και υποχρεώσεις προς αυτή. Οφείλουμε λοιπόν αυτό το μήνυμα να το κρατήσουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας και οφείλουμε βέβαια να συνεχίσουμε να τιμάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έφεραν στην πατρίδα μας ένα από τα πιο δημοκρατικά συντάγματα τα οποία υπήρχαν εκείνη την εποχή, δημιουργώντας θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν ακόμα και σήμερα, μέσα από το πάθος το οποίο είχανε για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία. Τιμή και δόξα σε όλους αυτούς».

 

Related Articles

ΕΕΑ: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Τα συστατικά της επιτυχίας»

Γιατί οι γυναίκες αποφασίζουν πιο δύσκολα να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο; Ποια...

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑΤα εξαιρετικά επιτεύγματα και...

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών /ΠΕΟΟ «Βλέποντας Μπροστά»

31/5 – 2/6/2024  στην Αθήνα   Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας...

Νέες Τεχνολογίες και Ήπιες Δεξιότητες: Ρόλος Κλειδί για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας

Η προώθηση νοοτροπίας ασφάλειας σχετικά με τηναπανθρακοποίηση στη ναυτιλία προϋποθέτει την καλλιέργεια...