Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τραυματισμό 37χρονου ημεδαπού εργαζόμενου κατά την διάρκεια εργασιών σε πλοίο, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής του μόνιμου συστήματος πυρόσβεσης σε χώρο του μηχανοστασίου, υπέστη ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού, εκδορές στο γόνατο του αριστερού ποδιού .

Ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΟΛΠ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΘΡΙΑΣΙΟ” για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς, για τραυματισμό 29χρονης αλλοδαπής η οποία επέβαινε σε σκάφος  εντός του λιμένος Σάμης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν τον τραυματισμό της 29χρονης, ο οποίος προήλθε από κυματισμό λόγω μη επίδειξης της δέουσας προσοχής της.

Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σάμης και εν συνεχεία διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις .

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον κεντρικό λιμένα Ποθιάς ν. Καλύμνου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα Ρόδου, ο ανωτέρω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε  αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 42χρονος αλλοδαπός από ναυαγοσώστες , από βραχώδη περιοχή της 4ης μαρίνας Γλυφάδας.

Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής  αναζωογόνησης (κάρπα) από του ναυαγοσώστες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

– 42χρονου αλλοδαπού και 22χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Μυκόνου  στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.  και

– 28χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτ/νίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. .

 

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Λιμεναρχείου Μυκόνου, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑΛ.) για παράβαση του νόμου Ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», όπως ισχύει.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα , με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 «ΚΕΛΥ» σε Θ/Γ σκάφος σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή του όρμου «ΨΑΡΟΥ» ν. Μυκόνου, κατά τον οποίο εντοπίστηκε εντός της καμπίνας του  38χρονου μια (01)  διάφανη πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 49,07 γρ. καθώς και ένας πλαστικός θρυμματιστής με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

 

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Ο Γιώργος Ξηραδάκης για την ακρίβεια και την αναβάθμιση της οικονομίας

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και ceo of  XRTC Business consultants L.T.D....

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...