Τετάρτη , 21 Ιανουάριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας δόκιμος μηχανικός) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ” Ν.Π. 12082, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.
Ο τραυματίας σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση από ιδιωτικό νοσοκομείο φέρει κάκωση γόνατος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για περιστατικό ημιβύθισης ταχύπλοου σκάφους “GALIA” σημαίας Κροατίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΑΘΥΤΟΥ” Χαλκιδικής.
Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του εν λόγω σκάφους, χωρίς την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης. Εν συνεχεία, ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του “GALIA” για την άμεση ανέλκυση του καθώς και ο Δήμος Κασσάνδρας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και την τοποθέτηση πλωτού φράγματος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GALIA”.
*****
Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε σκάφος σημαίας Πολωνίας, το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Νέας Περάμου,  διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος κατά τη διάρκεια επιβίβασης του στο ανωτέρω πλοίο  κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

Related Articles

9TH SLIDE2OPEN SHIPPING FINANCE CONFERENCE 2026

Save the date. The 9th Slide2Open Shipping Finance Conference 2026 returns at...

VANOS presents: Bollé Safety, protective eyewear

Work safely. Perform better. At VANOS S.A., we know that clear vision...

DIMITRIS MONIOUDIS (INTERCARGO) will be attending the NYK Line Dry Bulk Safety Conference 2026

We are happy to announce that our Technical Committee Chairman Dimitris Monioudis...

Η Συνεδριακή Εκδήλωση”ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ” στις 22/4 στον Πειραιά

Στο εμβληματικό Δημοτικό θέατρο Πειραιά θα πραγματοποιηθεί η 10η συνεδριακή εκδήλωση της...