Σάββατο , 22 Αύγουστος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Τήνο 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ελαφριά πρόσκρουση σκαφών στη Τήνο 

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο πλαίσιο περιπολίας με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, σε αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε διενεργήσει υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση φωτεινής πηγής.

Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ κιλά και πεντακόσια γραμμάρια (8,5kg) αλιεύματα διαφόρων ειδών και προβλεπόμενων διαστάσεων, ένας (01) υποβρύχιος φακός και μια (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή (φιάλη) μετά παρελκόμενων (ρυθμιστή πιέσεως), απαγορευμένου παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” Ν. Σύρου 789, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ι/Φ “ΜΑΝΤΑ” σημαίας Πολωνίας, στον εσωτερικό λιμένα Τήνου, προσέκρουσε ελαφριά με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στο πρωραίο τμήμα του ήδη ελλιμενισμένου Ε/Π-Τ/Ρ, προκαλώντας του υλικές ζημιές στο ακρόπρωρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρωγμή επ’ αυτού.

Από το συμβάν, δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. Ρεθύμνου 06, για τον τραυματισμό ημεδαπού μέλους πληρώματος και συγκεκριμένα ειδικότητας μεταφορέα.

Ο εν λόγω ημεδαπός, αισθάνθηκε πόνο και πρήξιμο στο αριστερό γόνατο και κατά τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στον λιμένα Μυτιλήνης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” για ιατρικό έλεγχο.

******

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-16χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν. Ν. 67,

36χρονης και 86χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-84χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου προς τον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ» Ν. Π. 11234.

-08χρονης, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-78χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι» Ν. Π. 8745,

-72χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν.ΤΗΝΟΥ 25.

Related Articles

ΟΛΠ Α.Ε.: Αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στη Σαλαμίνα μετά την καταστροφική πυρκαγιά

 Η ΟΛΠ Α.Ε. εκφράζει τη βαθιά της λύπη και τη συμπαράστασή της...

CARGO 360: Γιατί το τελωνείο “βλέπει” πριν δει το φορτίο

Στα σύγχρονα τελωνειακά συστήματα, ο έλεγχος δε ξεκινά όταν φτάσει το φορτίο....

EuroHoldings posts record quarterly earnings

A time charter equivalent rate of $28,039 a day, adjusted EBITDA six...

COSTIS FRANGOULIS is the New Global Abassador of “The Mission to Seafarers”

Franman is proud to announce that our CEO, Costis J. Frangoulis, has...