Τετάρτη , 7 Οκτώβριος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου: “Να προχωρήσουν οι 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις” VIDEO
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ι. Χατζηθεοδοσίου: “Να προχωρήσουν οι 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις” VIDEO

Η αναγκαιότητα να εφαρμοστούν από την πολιτεία  οι περίπου 20 υποχρεωτικές ασφαλίσεις είναι πλέον ευδιάκριτη για την προστασία και της οικονομίας και της κοινωνίας και απαραίτητος όρος για την επιβίωση της χώρας.

Με αυτή την παρότρυνση ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στο 16 insurance conference προσδιόρισε ότι σήμερα στο σημείο που βρίσκεται η ελληνική οικονομία η ασφάλιση μπορεί να δώσει λύσεις.

Τόνισε ότι η μέχρι σήμερα αγκύλωση σε επιλογές αποφάσεις και ενέργειες οφείλεται στο πολιτικό κόστος που αποτελεί ανάχωμα στην πρόοδο των θεμάτων που αφορούν και τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επισήμανε ότι η υποχρεωτικότητα στις ασφαλίσεις πρέπει να γίνει πράξη καθώς αυτό θα στηρίξει και την οικονομία και την κοινωνία. Ιδιαίτερη ανάγκη εντόπισε στον τομέα της κάλυψης ζημιών από Φυσικές Καταστροφές λέγοντας ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που προσφάτως αποφασίστηκε είναι μια κίνηση θετική αλλά δεν αποτελεί την λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα της ανασφάλιστης περιουσίας σε μια χώρα σεισμογενή όπως η Ελλάδα.

Ακόμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου στηλίτευσε την αδυναμία να εφαρμοστεί η νομοθεσία καθώς όπως είπε υπάρχει η ευρωπαϊκή οδηγία αλλά δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα όπως δεν εφαρμόζεται και η νομοθεσία για τα ανασφάλιστα οχήματα. Τέλος διευκρίνισε ότι το ΕΕΑ δίνει την μάχη για να εναρμονιστεί η Ελλάδα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα στην ασφάλιση και να καλυφθεί το κενό που σήμερα υπάρχει.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://www.insurance-eea.gr/

Related Articles

Ε.Β.Ε.Π.: Ορατές οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση στις επιχειρήσεις – Επιβεβλημένη η ενίσχυση των ενεργοβόρων εταιριών

Οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στις επιχειρήσεις αποτυπώθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο που...

MEGA BROKERS Sales Awards 2026 | Μαζί στην ανάπτυξη, μαζί στις επιτυχίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση MEGA BROKERS Sales Awards 2026,...

Ο τουρισμός είναι ευλογία, όταν το όφελος φτάνει σε όλους

Γράφει ο Αναστάσιος Κωνσταντάρος Σύμβουλος Ανάπτυξης Θαλάσσιου Τουρισμού | CEO, BoatsAdvisorHub&Events  ...

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΟΥΚΑ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ»

ΠΕΝΤΕ  ΧΡΟΝΙΑ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΛΟΥΚΑ  ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ΓΙΑ  ΤΟ  YACHT  CHEF CERTIFICATE ΑΠΟ  ΤΟ...