Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Στον Πειραιά στις 6/6 για τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τα παιδιά από την Κύπρο
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Στον Πειραιά στις 6/6 για τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τα παιδιά από την Κύπρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα μεταβεί την Τρίτη στις 11:30 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά (πύλη Ε11), για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για τα παιδιά από την Κύπρο, που τον Σεπτέμβριο του 1974 βρήκαν φιλοξενία στην Ελλάδα.

 

«Ας σκεφτούμε τις θάλασσες ως μήτρες ζωής»

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος είναι αφιερωμένη στη ρύπανση από τα πλαστικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προτρέπει να τα απομακρύνουμε, όσο το δυνατόν από την καθημερινότητά μας, και μας καλεί να «σκεφτούμε τις θάλασσες μας ως μήτρες ζωής».

Όπως επισημαίνει «ας εμπεδώσουμε μια ηθική της ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Η διασφάλιση ενός βιώσιμου περιβάλλοντος έχει υπαρξιακή σημασία για όλους μας».

 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της στο Facebook, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Συζητάμε σε όλους τους τόνους για το περιβάλλον, υφιστάμεθα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αναζητούμε λύσεις και πρακτικές που θα αποτρέψουν την περαιτέρω οικολογική υποβάθμιση των φυσικών και ανθρωπογενών τοπίων.

Κι όμως, οι στεριές και οι θάλασσές μας εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από πολλούς σαν χωματερές, όπου καταλήγουν απορρίμματα κάθε λογής. Καταστρέφουμε οικοσυστήματα και σωρεύουμε σε βυθούς και παραλίες πλαστικά.

Υλικά που δεν διασπώνται, παραμένουν αυτούσια στο περιβάλλον, τραυματίζουν, προκαλούν ασφυξία ή και θάνατο στα ζώα της θάλασσας, ενώ τα μικροπλαστικά, τα θραύσματα και οι ίνες του πλαστικού, εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα και αποτελούν σοβαρή απειλή ακόμα και για την ανθρώπινη υγεία».

Πηγή https://www.liberal.gr/

Φωτογραφία  https://commons.wikimedia.org/

Related Articles

Τα παιδιά των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΑΕΚ στο 1o BeautyShow 2024

Τα παιδιά των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΑΕΚ στο 1oBeautyShow 2024 του Β.Ε.Π. έδωσαν...

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...