Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ HELMEPA: «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

HELMEPA: «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΜΑΣ,  ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

 

Τέσσερις μεγάλες δράσειςγια την υγεία των θαλασσών μας, με περισσότερους από 700 συμμετέχοντες, διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα με στόχο την εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τη θάλασσα, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, στο πλαίσιο του έργου «SEAGUARDIANS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ».

 

Στο νησί της Αλοννήσου, με το εμβληματικό θαλάσσιο πάρκο και την πολυετή εμπειρία στη διαχείριση της συγκεκριμένης Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη εκδήλωση λήξης του χρηματοδοτούμενου από το Πράσινο Ταμείο έργουστις 8 & 9 Ιουνίου 2023.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και ακολούθησε συζήτηση πάνω στις βασικές θεματικές του:

 

  • Προστατευόμενες περιοχές – ιστορίες επιτυχίας και διδάγματα από άλλες εθνικές πρωτοβουλίες για τη διατήρηση των θαλασσών
  • Περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στα σκάφη αναψυχής
  • Βέλτιστες πρακτικές και προκλήσεις στη βιώσιμη αλιεία

 

Στα πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας και περιβαλλοντικών οργανισμών, ερευνητές, αλιείς και επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, Παρασκευή 9 Ιουνίου, με την συμμετοχή εθελοντών από την ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ), την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), τους SEA SHEPHERD GREECE, και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν παράκτιοι καθαρισμοί στο νησάκι Περιστέρα και υποβρύχιοι καθαρισμοί σε επιλεγμένα σημεία του θαλάσσιου πάρκου, με τη συνδρομή των καταδυτικών κέντρων ALONISSOS Triton Divecenter και του Ikion Diving ALONISSOS.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συντονιστή την HELMEPA, εταίρους την ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ, τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α και επιστημονικό αρωγό το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του του Εργαστηρίου Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ.

 

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...