Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Isalos.net: Με τη ματιά των ερευνητών -Τα επιχειρηματικά δίκτυα των Ελλήνων
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

Isalos.net: Με τη ματιά των ερευνητών -Τα επιχειρηματικά δίκτυα των Ελλήνων

Με τη ματιά των ερευνητών: Τα επιχειρηματικά δίκτυα των Ελλήνων

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 (19:00 – 20:30)

Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Αθήνα, Πλάκα)

 

Η Isalos.net διοργανώνει την πρώτη διάλεξη της σειράς «H σύγχρονη ελληνική ναυτιλία με τη ματιά των ερευνητών» κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με θέμα «Έλληνες και επιχειρηματικά δίκτυα: Εμπόριο και ναυτιλία». Προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η καθ. Τζελίνα Χαρλαύτη, διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών-ΙΤΕ και καθηγήτρια Ναυτιλιακής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και η καθ. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με συντονιστή τον δρ. Ηλία Μπίσια, διευθυντή των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net.

 

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση των παραγόντων που οδήγησαν την εμπορική ναυτιλία των Ελλήνων στο να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην πορεία προς την κορυφή του παγκόσμιου ναυτιλιακού στίβου κατά τον 20ό αιώνα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης θα γίνει σαφής αναφορά στον ρόλο της ελληνικής διασποράς για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δικτύων που ευνόησαν σε μεγάλο βαθμό την άνθιση της ελληνικής ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναδειχθούν επίσης οι κυριότερες εμπορικές και επιχειρηματικές πρακτικές που επέτρεψαν στους Έλληνες πλοιοκτήτες να επιτύχουν μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο πέρασμα των δεκαετιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:00-20:30 στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Αθήνα), στην περιοχή της Πλάκας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή εδώ.

https://www.eventbrite.com/

Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...