Δευτέρα , 2 Οκτώβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ LR και LISCR ενέκριναν σχεδιασμό για το πρώτο πλοίο μεταφοράς πολλαπλών αερίων 22.000cbm στον κόσμο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

LR και LISCR ενέκριναν σχεδιασμό για το πρώτο πλοίο μεταφοράς πολλαπλών αερίων 22.000cbm στον κόσμο

Lloyd’s Register (LR) και το Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR) απένειμαν έγκριση σχεδιασμού στην HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD: KSOE) και στο Hyundai Mipo Dockyard (HMD) για την ανάπτυξη του πρώτου μεταφορέα πολλαπλών αερίων 22.000cbm στον κόσμο, ως μέρος ενός κοινού αναπτυξιακού έργου για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του LCO2 Carrier.

Το πλοίο θα είναι ικανό να μεταφέρει υγροποιημένο διοξείδιο του άνθρακα (LCO2), υγραέριο πετρελαίου (LPG), αμμωνία (NH3) και μονομερές βινυλοχλωρίδιο (VCM) και ενσωματώνει έναν νέο τύπο χάλυβα στις δεξαμενές του που υποστηρίζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αλυσίδα αξίας δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCS).

Ο χάλυβας που χρησιμοποιείται στην κατασκευή δεξαμενών τύπου C για πολλαπλά αέρια θα κάνει το σπάνινγκ ελαφρύτερο, διατηρώντας παράλληλα ανέπαφη τη δομική ακεραιότητα των δεξαμενών. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει την αναβάθμιση του μεγέθους του μεταφορέα, βελτιώνοντας την αποθήκευση και τη μεταφορά, κάτι που οι ναυπηγοί δεν είναι σε θέση να κάνουν με πιο συμβατικά υλικά.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης σχεδιασμού, το LR θα παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τους τεχνικούς κανονισμούς και την ανάπτυξη μιας δεξαμενής αποθήκευσης τύπου C για τη χρήση του νέου υλικού. Η Διοίκηση της Σημαίας της Λιβερίας θα έρθει σε επαφή με το LR για να επισημοποιήσει την έγκριση και να παράσχει την απαιτούμενη πιστοποίηση που θα επιτρέψει στον μεταφορέα πολλαπλών αερίων να τεθεί σε λειτουργία.

Όταν κατασκευαστεί, ο μεταφορέας θα μεταφέρει υγροποιημένο διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση, επιτρέποντας τη μεταφορά άνθρακα από τη διαδικασία CCS σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης.

HD, KSOE & HMD έχουν αναπτύξει τρεις διαφορετικούς μεταφορείς LCO2 για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς διαφορετικών επιχειρηματικών μοντέλων στην αλυσίδα αξίας CO2, οι οποίοι περιλαμβάνουν έναν μεταφορέα LCO12 000.2cbm με δεξαμενές φορτίου μέσης πίεσης, έναν μεταφορέα LCO22 000.2cbm με δεξαμενές φορτίου χαμηλής πίεσης και έναν μεταφορέα LCO30 000.2cbm με δεξαμενές φορτίου χαμηλής πίεσης

Πηγή The seanation

Related Articles

DNV: Genesis of a giant- assuring quality in the shipbuilding process

Today we’re in Hamburg – our home for shipping – to celebrate...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...

BLACK ROPE: SEPTEMBER MOORING TIPS

SEPTEMBER MOORING TIPS SDMBL & Mooring Equipment at a Glance 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐚...

SNAME GREEK SECTION -Appreciation Event & Award Ceremony

SNAME GREEK SECTION: Appreciation Event &   Award Ceremony WEDNESDAY, 18th OCTOBER 2023...