Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απεργιακές κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της ΣΣΕ στην Ακτοπλοΐα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις για την εφαρμογή της ΣΣΕ στην Ακτοπλοΐα

Από την  Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ:

 

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 153/12-7-2023 εγγράφου μας σχετικά με την μη καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών, μη εφαρμογής της ΣΣΕ για τα express δρομολόγια και την μη χορήγηση διανυκτερεύσεων, σας διευκρινίζουμε ότι αυτά αφορούν πλοία της εταιρίας Attica Group (Blue Star Ferries και Hellenic Seaways).

 

Τα προβλήματα αυτά η Ένωση μας τα έθεσε επαναλαμβανόμενα στον Διευθυντή Πληρωμάτων ζητώντας και συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας…

 

Η αργοπορημένη απάντηση που μας δόθηκε στην ουσία απορρίπτει τα δίκαια, εύλογα και θεσμοθετημένα δικαιώματα των μελών μας όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα ΣΣΕ και στην αντίστοιχη νομοθεσία.

 

Κατόπιν τούτου το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ  στις 12/7 αποφάσισε και σας γνωστοποιεί ότι την επόμενη εβδομάδα από 17 έως 23/7 θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία σε συγκεκριμένα  πλοία της ανωτέρω εταιρίας διεκδικώντας την απόλυτη εφαρμογή της ΣΣΕ.

 

Έως το προσεχές Σάββατο θα ανακοινώσουμε τις στοχευμένες αυτές απεργιακές κινητοποιήσεις μας με συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και τα πλοία που αυτές θα πραγματοποιηθούν για την επίλυση των προαναφερόμενών προβλημάτων μας.

 

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε σχετικά  με Δελτίο Τύπου το επιβατικό κοινό για τυχόν προβλήματα στην μη ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων εν μέσω θερινής περιόδου. Η ευθύνη για αυτά θα  βαραίνει εξ ολοκλήρου την συγκεκριμένη Ναυτιλιακή εταιρία

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Ο Γιώργος Ξηραδάκης για την ακρίβεια και την αναβάθμιση της οικονομίας

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και ceo of  XRTC Business consultants L.T.D....

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...