Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΕ: Οι Κόμβοι Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων αποκτούν δυναμική
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΕΕ: Οι Κόμβοι Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων αποκτούν δυναμική

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει θερμά την απόφαση της υπουργικής διάσκεψης στην Γκόα για τη δημιουργία κόμβων διαθεσιμότητας εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων (Clean EnergyMarineHubs–CEMHubs).

Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη παγκόσμια συμφωνία για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι, κυβερνητικοί και ιδιωτικοί φορείς από την αλυσίδα ενέργειας στη ναυτιλία. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η παραγωγή, μεταφορά και χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για όλες τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου της ναυτιλίας.

Η ΕΕΕ στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία αυτή. Η διαθεσιμότητα εναλλακτικών και κατάλληλων drop-in καυσίμων είναι ζωτικής σημασίας για την απανθρακοποίηση του υφιστάμενου στόλου. Οι κόμβοι (CEMHubs) είναι απαραίτητοι για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, εξυπηρετώντας την παγκόσμια μεταφορά και διαθεσιμότητα πράσινων καυσίμων.

«Η δημιουργία κόμβων ναυτιλιακών καυσίμων καθαρής ενέργειας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγή ασφαλών, εναλλακτικών καυσίμων για τη ναυτιλία και κυρίως θα δώσει σε όλα τα ποντοπόρα πλοία ισότιμη πρόσβαση σε αυτά. Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Ο στόχος είναι κοινός και η δράση πολυσχιδής. Η δυναμική αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να τη στηρίξουν έμπρακτα για να μπορέσει να επιτευχθεί η απεξάρτηση της παγκόσμιας ναυτιλίας από τον άνθρακα», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΕΕ, κα. Μελίνα Τραυλού.

Related Articles

Δρ.Γιάννης Πατηνιώτης: Πρόκληση της αναγνώρισης των Soft Skills!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: “*Ηγετικές Ικανότητες: Η ικανότητα να καθοδηγείς και να εμπνέεις την...

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ(Πειραϊκή): Παρουσίαση της Ιστορίας του Χατζηκυριάκειου από τον Στέφανο Μίλεση

Σήμερα Κυριακή  21  Απριλίου   2024,  στις 6μμ στο πνευματικό Κέντρο του   Ιερού...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

«Αγγελίνα» της Ξ.Καλογεροπούλου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο «Αγγελίνα» της πολυαγαπημένης συγγραφέα για...