Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΕΕ: Οι Κόμβοι Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων αποκτούν δυναμική
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΕΕ: Οι Κόμβοι Εναλλακτικών Ναυτιλιακών Καυσίμων αποκτούν δυναμική

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει θερμά την απόφαση της υπουργικής διάσκεψης στην Γκόα για τη δημιουργία κόμβων διαθεσιμότητας εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων (Clean EnergyMarineHubs–CEMHubs).

Αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη παγκόσμια συμφωνία για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι, κυβερνητικοί και ιδιωτικοί φορείς από την αλυσίδα ενέργειας στη ναυτιλία. Στόχος είναι να υποστηριχθεί η παραγωγή, μεταφορά και χρήση καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα για όλες τις βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του κλάδου της ναυτιλίας.

Η ΕΕΕ στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία αυτή. Η διαθεσιμότητα εναλλακτικών και κατάλληλων drop-in καυσίμων είναι ζωτικής σημασίας για την απανθρακοποίηση του υφιστάμενου στόλου. Οι κόμβοι (CEMHubs) είναι απαραίτητοι για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας, εξυπηρετώντας την παγκόσμια μεταφορά και διαθεσιμότητα πράσινων καυσίμων.

«Η δημιουργία κόμβων ναυτιλιακών καυσίμων καθαρής ενέργειας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγή ασφαλών, εναλλακτικών καυσίμων για τη ναυτιλία και κυρίως θα δώσει σε όλα τα ποντοπόρα πλοία ισότιμη πρόσβαση σε αυτά. Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Ο στόχος είναι κοινός και η δράση πολυσχιδής. Η δυναμική αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας δεν πρέπει να χαθεί. Πρέπει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να τη στηρίξουν έμπρακτα για να μπορέσει να επιτευχθεί η απεξάρτηση της παγκόσμιας ναυτιλίας από τον άνθρακα», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΕΕ, κα. Μελίνα Τραυλού.

Related Articles

ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Γιορτή του Σπάρου από τον Δήμο Πειραιά

Εκδήλωση από το χρήστη Destination Piraeus και τον Δήμο Πειραιά ◉ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ◉...

Επισκέψεις- Δράσεις του υποψηφίου Άγγελου Μπουλντούμη

Είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας-Εντευκτηρίου “Ο Άγιος...

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2023!!! Το Σάββατο...

BLACK  ROPE: ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 Από την Πολυεθνική εταιρεία Black Rope Ασφάλεια στο μέγιστο Το #Anti #Snap...