Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” πλοίου στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” πλοίου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Ύδρας – Σπετσών – Πόρτο Χελίου, παρουσίασε βλάβη στον αριστερό υδροπροωθητήρα.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εκατόν επτά (107) επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για προσάραξη σε αβαθή του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΑΤΩ” Ν.Π. 12271, με δεκατρείς (13) επιβαίνοντες και πέντε (05) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Μεσολογγίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος “ΚΑΠΤΑΙΝ-ΤΖΙΜΗΣ” Ν.Μ. 82, προς παροχή συνδρομής.

Το “ΕΡΑΤΩ”, αφού αποκολλήθηκε, στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον λιμένα Μεσολογγίου.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 65χρονη αλλοδαπή, επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου ”MARELLA EXPLORER” σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η 65χρονη μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική ν. Θήρας και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική της Αττικής.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...