Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η πρόταση της SEAJETS για την ΑΝΕΚ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η πρόταση της SEAJETS για την ΑΝΕΚ

Γνωστοί έγιναν οι όροι του Μάριου Ηλιόπουλου (Seajets) για την πρόθεση εξαγοράς της ΑΝΕΚ, όπως αυτοί υποβλήθηκαν σε μετόχους της ακτοπλοϊκής εταιρείες, οι οποίοι διαθέτουν το 57,7% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Ηλιόπολους, μέσω τριών εταιρειών – μελών της Seajets, πρότεινε την εξαγορά των μετοχών και του δανεισμού της ΑΝΕΚ ως εξής:

  • Άμεση καταβολή 82 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του συνόλου των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας
  • Εξαγορά του συνόλου των μετοχών των βασικών μετόχων έναντι 0,222 ανά μετοχή (η τρέχουσα τιμή της μετοχής ανέρχεται στο 0,268 ευρώ)
  • Εξασφάλιση δανεισμού από την Τράπεζα Πειραιώς

Η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου Due Diligence.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος, με την εν λόγω προσφορά, επιχειρεί να παρέμβει στη διαδικασία απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την Attica Group (ελέγχεται από την Πειραιώς), για την οποία εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στόχος του είναι φυσικά, να εμποδίσει τη συγχώνευση και να αποκτήσει ο ίδιος την ΑΝΕΚ, κάτι για το οποίο είχε γράψει εγκαίρως και το newmoney.

Νωρίτερα, η ΑΝΕΚ είχε δημοσιεύσει ακόμη μία ανακοίνωση, στην οποία γίνονταν γνωστά τα εξής:

Στα πλαίσια της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, κατόπιν της από 22 Ιουνίου 2023 επιστολής της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, το οποίο αναφέρεται στην «επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφανθεί επί της απορροφήσεως της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP και σε σενάρια που φέρουν τον Μάριο Ηλιόπουλο – πάντα μέσω των κυπριακών εταιρειών της κόρης του Δέσποινας – να παρεμβαίνει στη διαδικασία προβαίνοντας σε προσφορά προς τις πιστώτριες Τράπεζες για να αποκτήσει ο ίδιος τις μετοχές της ΑΝΕΚ και να εμποδίσει την συγχώνευση», η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 16.06.2023 κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της Εταιρείας επιστολή τριών εταιρειών, «μελών της Seajets», απευθυντέα προς τις Δανείστριες της Εταιρείας και προς τους μετόχους εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία καταθέτουν πρόταση για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και στους Δανειστές της Εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η Επιστολή, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης. Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εφόσον συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις.

Τα περί πρότασης της SeaJets του κ. Ηλιόπουλου είχε αποκαλύψει το Dark Room, αναφέροντας επίσης πως οι προτάσεις για την ΑΝΕΚ χαρακτηρίζονται από τις τράπεζες “προσχηματικές” και ζητούμενο είναι κατά πόσον  είναι δυνατόν να περιπλέξουν την επικείμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που συνεδριάζει μέσα στον Ιούλιο με θετική εισήγηση για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ από την Attica Group.

ΠΗΓΉ NEWMONEY.GR

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...