Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Κρητικό πανηγύρι της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία το 2ο Κρητικό πανηγύρι της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η ΟΜΟΝΟΙΑ”

Από την Αντιπρόεδρο  της  “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” κ.Αντωνία Ντουντουνάκη:
“2ο Κρητικό πανηγύρι.
Μια κατάμεστη πλατεία και όλη η “ΟΜΟΝΟΙΑ” μια μεγάλη αγκαλιά. Μικροί και μεγάλοι. Διοικούντες, χορευτές, γονείς, παιδιά, σύζυγοι, μέλη και φίλοι, από τα τσικάλια και το σερβίρισμα, στην πίστα και πάλι πίσω στα πόστα τους. Κι αν το τραγούδι ξεσήκωνε πολύ τα νιάτα, ένας συρτός επί τόπου, μπροστά στους στημένους πάγκους, αρκούσε για να τους δώσει δύναμη και να επαναφορτίσει τις μπαταρίες. Ετσι ζωσμένοι με τις ποδιές. Κατάκοποι μα με κέφι και χαμόγελο. Παράδειγμα προς μίμηση. Αφιλοκερδώς. Ανιδιοτελώς. Για την Κρήτη. Για την παράδοση.
Σας ευχαριστούμε όλους. Είστε η δύναμή μας.
Πάντα σε χαρές να σμίγουμε!”

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά» στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στο «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά»,  που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»,  με τη στήριξη του δήμου, χθες, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Νέο Φάληρο.

Στο «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά» συμμετείχαν  χορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας, που παρουσίασαν την πλούσια χορευτική παράδοση της Κρήτης, ενώ δεν έλειψαν τα  παραδοσιακά  εδέσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  τόνισε:

«Είναι χαρά μου που βρίσκομαι  σε μία από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με τον Πρόεδρό της Θοδωρή Τσόντο, με τους Κρήτες του Πειραιά και άλλων περιοχών και  με πολύ κόσμο.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» για την οργάνωση ακόμη  μιας επιτυχημένης  εκδήλωσης.  Πρόκειται για έναν από τους πιο ενεργούς και δραστήριους συλλόγους της πόλης μας, μαζί με την  Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ». Διατηρεί τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης με  πολλές κοινωνικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»  Θοδωρής Τσόντος, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Πρόκειται για  το «2ο Κρητικό Πανηγύρι στον Πειραιά»,  που το διοργανώσαμε  με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά  και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πλατεία Καραϊσκάκη έχει γεμίσει από κόσμο.

Μεταφέρουμε  στην πόλη τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης, για να ζήσουμε ένα  καλοκαιρινό πανηγύρι με το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι, τα ξεροτήγανα και τη ρακή».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν:  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καρύδης και  Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  Ασπασία Αλιγιζάκη και Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου, ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα»  Αλέξανδρος Τζεφεράκος,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

 

Ο Πρόεδρος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΝΤΟΣ, μέλη του Δ.Σ.  μια εκλεκτή Κρητική παρέα

 

 

 

Η  Αντιπρόεδρος Αντωνία Ντουντουνάκη, με την  πολιτεύτρια Ελίνα Βερυκάκη

 

 

ο τυχερός κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, φωτογραφήθηκε με ωραίες κυρίες , από αρ. Σταυρούλα Μέντη,  Άννα Πανους, Ελίνα Βερυκάκη, Μαίρη Κυδωνάκη, Κατερίνα Δουρέκα.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...