Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου

Τοποθετήθηκε η νέα πεζογέφυρα στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες
Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών με ορατά έργα σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής»
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας αλλά και την προστασία των πεζών, τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Παλατάκι Χαϊδαρίου, ο μεταλλικός φορέας της νέας πεζογέφυρας,η οποία κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Η νέα πεζογέφυρα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον Σεπτέμβριο, αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και δοκιμές.
Παρόντες στην επίβλεψη των χθεσινοβραδινών εργασιών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ανδρέας Λεωτσάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός.
Η νέα πεζογέφυρα συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφαλή διέλευση της Λεωφόρου Αθηνών, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης του Χαϊδαρίου, όπου στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολλά δυστυχήματα με θύματα πεζούς.
Πρόκειται για την πέμπτη στη σειράπου ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης και για τις 5 γέφυρες, τα 13 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία η πεζογέφυρα Αλίμου η οποία βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στη συμβολή της με την Καλαμακίου , η πεζογέφυρα στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος,η πεζογέφυρα στη Λεωφόρος Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή, η πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι και η πεζογέφυρα στη Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο.
Σε δηλώσεις του Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων::
«Ενισχύουμε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους, στη Λεωφόρο Αθηνών. Στο συγκεκριμένο σημείο καταγράφονται οι περισσότερες διελεύσεις πεζών, σε έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους του λεκανοπεδίου. Ταυτόχρονα με την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης των πεζών, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς αναμένεται να δοθεί περισσότερος χρόνος πράσινης σήμανσης στους φωτεινούς σηματοδότες καθώς, η διέλευση των πεζών θα γίνεται υπέργεια».
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη πεζογέφυρα που τοποθετείται στη λεωφόρο Αθηνών.
Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια περιλαμβάνονται νέες πεζογέφυρες σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένο ποσοστό επικινδυνότητας, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών.

Δείτε σχετικό βίντεο με τη νέα πεζογέφυρα στο παρακάτω link:

 

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...