Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Το Ε.Ε.Α. πρωτοπορεί – Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργοδοτών και Εργαζομένων στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Το Ε.Ε.Α. πρωτοπορεί – Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Δωρεάν Ψυχολογικής Υποστήριξης Εργοδοτών και Εργαζομένων στην Αθήνα

Σε μία νέα, πολύ σημαντική τομή, στον τομέα της ψυχικής υγείας, προχωρά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Μαζί με τον Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» εγκαινίασαν, τη Δευτέρα 17/7/2023, το πρώτο Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν, μετά από ραντεβού, οι επιχειρηματίες- μέλη του Ε.Ε.Α., οι εργαζόμενοι τους και τα μέλη των οικογενειών τους προκειμένου να λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

 

Στα εγκαίνια παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η πρώην Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος της ΠΕΨΑΕΕ κ. Μενέλαος Θεοδωρουλάκης και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου κ. Σωτήρης Κουπίδης.

Το «παρών» έδωσαν επίσης, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αθηναίων κ. Κατερίνα Γκαγκάκη και Νικόλαος Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, σύσσωμη η Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. καθώς και πλήθος μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοποριακής δράσης («Θάλπος», Υπουργείο Υγείας, Δήμος Αθηναίων), που έρχεται να δώσει πολύτιμη στήριξη στους ανθρώπους του επιχειρείν, αλλά και στους εργαζόμενους.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την αναγκαιότητα παροχής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη αλλά και καταπολέμησης του στίγματος. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι ως ΕΕΑ που ανοίγουμε δρόμους. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του «Θάλπος» κ. Αθηνά Πάσσιου μίλησε για το όραμα του Φορέα με σκοπό τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της ποιότητας της ζωής όλων των ατόμων ανεξαιρέτως, ενώ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Ε.Ε.Α. και τον Πρόεδρό του:

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα και θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος πρώτος άκουσε το όραμά μου, το δέχθηκε, μας στήριξε, μας στηρίζει, είναι ένας άνθρωπος πρωτοπόρος. Χωρίς αυτόν δεν ξέρω αν θα ήταν τόσο εύκολο να είμαστε εδώ».

 

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για ένα έργο με πολύ μεγάλη αξία για εργοδότες και εργαζόμενους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Στις εποχές που ζούμε, του πολύ μεγάλου στρες, των ταχύτατων μεταβολών στην αγορά εργασίας που δημιουργούν μία αβεβαιότητα, η ψυχική υγεία δεν αποτελεί μια πολυτέλεια αλλά ικανή και αναγκαία συνθήκη για την οικονομική ανάπτυξη

 

Ο κ. Βαρτζόπουλος ανέδειξε τους τομείς δράσης του Κέντρου, εξηγώντας ότι οι ειδικοί της δομής μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη για προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά σε έναν χώρο εργασίας, όπως αδικίες, στρες, υπερκόπωση, εκφοβισμός, αλλά και σε εργαζόμενους που χάνουν την εργασία τους, καθώς και καθοδήγηση σε εργαζόμενους που πάσχουν από βαριές και αναπηρικές ψυχικές νόσους.

Για μία πρότυπη δομή που δεν απευθύνεται μόνο σε μία ομάδα αλλά στην ευρύτερη κοινωνία, μίλησε ο κ. Μπακογιάννης. «Η δική μας υποχρέωση είναι να δώσουμε τη μάχη απέναντι στο στίγμα της ψυχικής υγείας και όλοι μαζί να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε όσους θέλουν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών των δομών», τόνισε, προσθέτοντας: «Ως Δήμος Αθηναίων θα είμαστε στο πλευρό σας για να μπορούμε συνεχώς να διευρύνουμε το δίχτυ ψυχικής προστασίας».

 

Η κ. Ράπτη υπογράμμισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός στον τομέα της ψυχικής υγείας και τόνισε τη σημασία της σύμπραξης, όπως αποτυπώνεται και στην καινοτόμα αυτή νέα δομή, που λειτουργεί με τη συνεργασία Ε.Ε.Α., «Θάλπος» και Δήμου Αθηναίων, υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υγείας, και με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς στάθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο του Επιμελητηρίου, με επικεφαλής τον κ. Χατζηθεοδοσίου, και δεσμεύτηκε για τη συνέχισή του.

 

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν, στη συνέχεια, στους χώρους του Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων, σε ένα νεοκλασικό κτήριο, «κόσμημα» πλέον, στην οδό Βύσσης 23 στο Μοναστηράκι.

 

Από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. παρέστησαν οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ κι Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

 

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντίνος Αγαπητός, Σπύρος Δαμιανός, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Βασίλης Καρναχωρίτης, Χρήστος Κοντούρης, Θοδωρής Μάλλιος, Νίκος Παναγιωτάκης, Σπύρος Σταυρούλιας.

 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Δείτε περισσότερα εδώ:  https://www.eea.gr/

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...