Δευτέρα , 27 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι – Αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέοι και οι 105 κατηγορούμενοι – Αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και Κροάτης που συνελήφθη αργότερα. Για ακόμη έναν Έλληνα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα πλήρη στοιχεία του.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησής της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδα, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

 

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Πλέον το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους, διακρίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική επίθεση. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια δικηγόρου κατηγορουμένου: «Yπάρχει βίντεο από το γήπεδο της ΑΕΚ ιδιαίτερης ευκρίνειας. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Είναι συγκλονιστικό το βίντεο». Από την πλευρά του ο Βασίλειος Νούλεζας, δικηγόρος Κροάτη κατηγορούμενου δήλωσε: «Φαίνεται πάντως ότι είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας».

 

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Οι αστυνομικοί πάντως αναλύουν ξανά και ξανά τα βίντεο που έχουν στην κατοχή του ενώ συλλέγουν κι άλλα. Παράλληλα αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων και αυτό γιατί από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ,  ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των 105 συλληφθέντων.

 

 

Για «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους – μέλους της Ε.Ε. και για προσβολή των θεσμών της χώρας», κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου περί βεντέτας εάν κρατηθούν όλοι οι συλληφθέντες. «Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της», σχολίασαν κυβερνητικά στελέχη.

Πηγή  Παραπολιτικά

 

 

Related Articles

ΕΕΑ: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Τα συστατικά της επιτυχίας»

Γιατί οι γυναίκες αποφασίζουν πιο δύσκολα να μπουν στον επιχειρηματικό στίβο; Ποια...

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ESG SHIPPING AWARDS INTERNATIONAL 2024: ΠΟΙΟΙ ΈΛΑΒΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΊΑΤα εξαιρετικά επιτεύγματα και...

12o Πανελλήνιο Συνέδριο Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών & Οπτομετρών /ΠΕΟΟ «Βλέποντας Μπροστά»

31/5 – 2/6/2024  στην Αθήνα   Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας...

Νέες Τεχνολογίες και Ήπιες Δεξιότητες: Ρόλος Κλειδί για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας

Η προώθηση νοοτροπίας ασφάλειας σχετικά με τηναπανθρακοποίηση στη ναυτιλία προϋποθέτει την καλλιέργεια...