Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Προσάραξη φορτηγού πλοίου με Ελληνική σημαία στη Χαλκίδα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Προσάραξη φορτηγού πλοίου με Ελληνική σημαία στη Χαλκίδα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, ότι Φ/Γ πλοίο σημαίας ελληνικής, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου, προσάραξε σε αβαθή στο νότιο λιμένα λιμενικής εγκατάστασης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών,
Στην περιοχή έσπευσε Ρ/Κ πλοίο, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο αποκολλήθηκε και στη συνέχεια, με ιδία μέσα κατέπλευσε στο βόρειο τμήμα του λιμένα, προκειμένου να του διενεργηθεί επιθεώρηση.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας. ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, βλάβη ή εισροή υδάτων στο πλοίο.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κύμης, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης Τ/Χ σκάφους, με δύο ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή τεσσάρων ν.μ. νοτιοανατολικά από το λιμενικό καταφύγιο παραλίας Πετριών.
Στην περιοχή μετέβη το Α/Κ ¨ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ¨ Σ.Κ. 164, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα παραλίας Πετριών.
Από το Λιμεναρχείο Κύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους, με επτά (07) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάγκας (στην ξέρα Αγίου Νικολάου).
Στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Θ/Γ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΔΗΜΗΤΡΑ¨ Ν. Λευκάδας 62, ρυμούλκησε το Θ/Γ με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδος.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Κ. Λομβάρδου Ζακύνθου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό αγνώστων στοιχείων,  παρέσυρε 49χρονο πεζό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-23χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-55χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το ¨ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ¨ Ν.Π. 10032
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Πλοίο Ελληνόκτητης εταιρείας χτύπησαν οι Χούθι

Αναδημοσίευση από τη  σελίδα της ΠΕΝΕΝ: Αυτής της ελληνόκτητης εταιρείας είναι το...

BLACK ROPE: JOIN US AT POSIDONIA 2024

JOIN US AT POSIDONIA 2024  STAND 2.558 | HALL 2 What a...

TRADING ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΡΥΠΩΝ (Live Webinar)από την UPoilTankers & Trading ltd

(Emission Trading, μεσω των χρηματιστηρίων Ρύπων ) Η εταιρία UPoilTanklers & Trading...

Ημέρα Μελών PropellerClub Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος...