Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΥΝΑΝΠ και Δημάρχου Θήρας για τη δωρεάν παραχώρηση κατοικιών
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΥΝΑΝΠ και Δημάρχου Θήρας για τη δωρεάν παραχώρηση κατοικιών

Υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Δημάρχου Θήρας Αντώνιου Σιγάλα για τη δωρεάν παραχώρηση κατοικιών σε στελέχη

του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (18.8.2023)

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να είναι προπομπός

Σύμβαση δωρεάν παραχώρησης – για 15 έτη – στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή δημοτικού ακινήτου για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των στελεχών του υπεγράφη το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνιο Σιγάλα.

Κάθε καλοκαίρι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που ενισχύουν νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα τόσο δυναμικούς όπως η Σαντορίνη, αδυνατούν να βρουν καταλύματα εξαιτίας της τουριστικής κίνησης αλλά και του υψηλού κόστους των ενοικίων.

Η εν λόγω παραχώρηση του Δήμου Θήρας θα εξασφαλίσει σε οκτώ (8) στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δωρεάν ποιοτική στέγη.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της Απόφασης του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, προκειμένου να συνδράμουν με τον τρόπο αυτό το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που υποστηρίζει καθημερινά το νησί σε επίπεδο ακτοπλοϊκής σύνδεσης, θαλάσσιου τουρισμού, κρουαζιέρας, αλιείας, προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, λιμενικής και θαλάσσιας αστυνόμευσης κ.ά.

Σε ανάρτησή του ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να είναι προπομπός και παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους Δήμους της χώρας”.

Σημειώνεται ότι το κόστος επισκευών και συντήρησης του ακινήτου θα καλυφθεί από δωρεές διακεκριμένων επιχειρηματιών του νησιού.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, Έπαρχος Θήρας και Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Καστάνης, Διοικητής 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του νησιού.

Στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης είχαν συμβολή η Λιμενάρχης Θήρας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντία Κορακά, όπως επίσης και η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δείτε εδώ την ανάρτηση

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Ομιλία και συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη στην 33η Συνέλευση του (ΙΜΟ)

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της ναυτιλίας και να δώσουμε λύσεις στα...

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v New Orleans with Kawasaki

ATHENS, GREECE,–Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company...