Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Πτώση οχημάτων στη θάλασσα στη Σαλαμίνα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πτώση οχημάτων στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχημάτων εντός της θάλασσας, στην περιοχή  “ΡΕΣΤΗ” ν. Σαλαμίνας.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό 53χρονο ημεδαπό προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, άνευ επιβαινόντων, με αποτέλεσμα αμφότερα να βρεθούν εντός θαλάσσης, σε ρηχά νερά. Ο οδηγός του οχήματος και μοναδικός επιβαίνοντας  εξήλθε του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, για παράβαση των άρθρων 378 (Φθορά ξένης ιδιοκτησίας), 290Α (Επικίνδυνη οδήγηση) του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 42 πργ. 7Γ του Κ.Ο.Κ (Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης), ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Επιβολή κυρώσεων σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Μυτιλήνη – Τραυματισμός ναυτικού στη Νάξο – Διακομιδές ασθενών

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, 61χρονος αλλοδαπός.
Στον ανωτέρω, αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παλαιοκαστρίτσας για την ύπαρξη ατόμων (περιπατητών) σε δυσχερή θέση στην περιοχή Πόρτο Τιμόνι Αγίου Γεωργίου Πάγων Κέρκυρας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη η λέμβος «ΤΑΖ» Σ.Κ. 310, όπου εντόπισε δέκα αλλοδαπούς, όλοι καλά στην υγεία τους και τους μετέφερε με ασφάλεια στην παραλία Αγίου Γεωργίου Πάγων Κέρκυρας, ενώ πρόκειται να παραληφθούν από τοπικό Κλιμάκιο Πυροσβεστικής.
Κατόπιν διενέργειας ελέγχου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” Ν. Π. 12396 στον λιμένα Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές θερμοκρασίας εντός του πλοίου, δεν ήταν οι προβλεπόμενες, σύμφωνα με το αρθ. 11 του Π.Δ. 44.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό 43χρονου ημεδαπού, μέλους πληρώματος(ειδικότητας ναύτη), κατά τη διάρκεια του πλου από Ίο για Νάξο.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Νάξου, ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, για ιατρικές εξετάσεις, ενώ το πλοίο απέπλευσε για λιμένες Πάρου και Πειραιά.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-17χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-54χρονης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας  στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-18χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν.Ν. 64,
-02χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Related Articles

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...

Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών

Του Σάββα  Αθανασίου Διχασμένες είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά,...

Περιθώριο τουλάχιστον 2 ετών ζητούν οι πλοιοκτήτες των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων

Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί...

Black Rope and Green Award Foundation partner to enhance safe and sustainable mooring

We are glad to become the newest Incentive Provider of Green Award Foundation‘s Network....