Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Τραυματισμός εργαζομένου στην Ελευσίνα
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός εργαζομένου στην Ελευσίνα

  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ναυπηγείων Ελευσίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, για τραυματισμό 44χρονου ημεδαπού εργαζόμενου εντός του χώρου ναυπηγείου, στο ελαφρύ ελασματουργείο.

       Ο ανωτέρω, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ναυπηγείου στο Γενικό Νοσοκομείο “ΤΖΑΝΕΙΟ” για παροχή ιατρικής περίθαλψης, από όπου και εξήλθε.

       Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

 

  Στη σύλληψη ενός 32χρονου ημεδαπού Πλοιάρχου καθώς και ενός 66χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης, για παράβαση των άρθ. 306 Π.Κ., άρθ 219, 220παρ. 1, 245 του Κ.Δ.Ν.Δ. και των άρθ. 306 Π.Κ., άρθ 220παρ. 2 του Κ.Δ.Ν.Δ, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια ελέγχων από ανωτέρω στελέχη, κατελήφθη ο 66χρονος να έχει αναλάβει παρανόμως την διακυβέρνηση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ενώ είχε επιβιβάσει επί του πλοίου είκοσι τρεις (23) επιβάτες και ένα (01) μέλος πληρώματος, προκειμένου να εκτελέσει περιηγητικό πλου, χωρίς σε αυτό να επιβαίνει ο 32χρονος Πλοίαρχος. Το Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Σαμοθράκης, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες.

Από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων. 

*****

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλόννησου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό ακυβερνησίας δύο (02) Τ/Χ σκαφών στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακτών ν. Αλόννησου, με εννέα (09)συνολικά επιβαίνοντες. 

Στο σημείο μετέβη το Τ/Χ «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» Τ.Α. 98, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενική Αρχής Αλοννήσου, όπου εντόπισαν το ένα εκ των δύο σκαφών, με τους τέσσερεις επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους και το συνόδευσαν προς παρακείμενο όρμο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, ενώ ακολούθησε ασφαλής αποβίβαση επιβατών στο Α/Κ καταφύγιο. 

Στη συνέχεια, το «ΝΗΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ» εντόπισε και το δεύτερο Τ/Χ, με τους πέντε (05) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, το οποίο παρουσίαζε μηχανική βλάβη και ελεγχομένη εισροή υδάτων. Το εν λόγω Τ/Χ, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το σκάφος «EMANUEL BRONNER» στο Α/Κ καταφύγιο «Γέρακα» ν. Αλοννήσου, έχοντας παραλάβει δύο εκ των επιβαινόντων, ενώ οι υπόλοιποι τρεις μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε καταφθάσει στο σημείο για παροχή συνδρομής, στον λιμένα Πατητηρίου ν. Αλοννήσου.

       Προανάκριση διενεργείται, από τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, ενώ από το συμβάν δε προκλήθηκε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...