Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Γιώργος Ξηραδάκης: Το έγκλημα και το μπέρδεμα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Γιώργος Ξηραδάκης: Το έγκλημα και το μπέρδεμα

Ο καπετάν Γιώργος Ξηραδάκης, ανάλυσε σήμερα το πρωί,   τα γεγονότα  για τον τραγικό θάνατο του  Αντώνη Καριώτη στο Blue Horizon,  και για το μπέρδεμα που έγινε στις άγκυρες   τριών πλοίων στη Ραφήνα,  σε τηλεοπτική  εκμομπή  του Γιώργου Αυτιά.

 

Ένα αναπάντεχο και απίστευτο περιστατικό στο καταπέλτη του πλοίου οδήγησε στο θάνατο έναν αθώο. Απίστευτο αλλά δυστυχώς συνέβει στον Πειραιά. Μια άτυχη στιγμή βάζει σε μπελάδες πλοία στη Ραφήνα. Τέλος καλό όμως. Αυτά και άλλα πολλά συζητάμε με τον Γιώργο Αυτιά και τους καλεσμένους του.

 

Χαρακτηρίζοντας τις  ενέργειες των μελών του πληρώματαςο που έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου στο νερό  και κατ ‘ επέκταση στο θάνατο τον άτυχο επιβάτη, τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ένας έμπειρος αξιωματικός πλοίου, ο ύπαρχος, να προβεί σε αυτήν την αδιανόητη ενέργεια.

«Έχουν καταπατηθεί πρωτόκολλα της στεριάς, πρωτόκολλα του πλοίου και της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Ξηραδάκης καταγγέλλοντας ότι ο άτυχος Αντώνης έτρεχε στο λιμάνι, χωρίς κάποιος να τον σταματήσει νωρίτερα, γιατί δεν υπήρχε περίφραξη στο σημείο της επιβίβασης των ταξιδιωτών στο μοιραίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο.

 

Θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση στο λιμάνι του Πειραιά

«Στο Λιμάνι θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση. Δεν βλέπουμε (σ.σ. στο βίντεο που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα) κανένα λιμενικό. Έπρεπε να υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές» επισημαίνοντας ότι η εικόνα τη μοιραία βραδιά που έχασε τη ζωή του ο 36χρονος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης σε θέμα επιβατικής κίνησης είναι απογοητευτική.

Σχολιάζοντας τον διαπληκτισμό πριν από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου του Blue Horizon με τον 36χρονο Αντώνη πάνω στον καταπέλτη του πλοίου ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας εξήγησε ότι αντί να προσπαθίσει να τον απωθήσει θα έπρεπε να τον τραβήξει μέσα στο πλοίο.

«Δεν ακούγεται πουθενά το άνθρωπος στη θάλασσα» δήλωσε σχολιάζοντας ότι εκτός από το πλήρωμα που ήταν πάνω στον καταπέλτη ούτε όλοι όσοι βρίσκονταν στον ντόκο, την ώρα που αναχωρούσε το «Blue Ηorizon» αντέδρασαν παρά έμειναν απαθείς να βλέπουν τον άνθρωπο να πνίγεται.

 

Μιλώντας για τις ευθύνες του καπετάνιου ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι αποκλείεται να μην είχε δει από τις κάμερες τι έγινε στον καταπέλτη του πλοίου

«Δεν λέω ότι έχουν δει ότι πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα. Έχουν δει σίγουρα ότι ο ο ύπαρχος, γιατί είναι και σωματώδης, μαλώνει (σ.σ. με τον αργοπορημένο επιβάτη). Εκεί σταματά τις μηχανές. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα τη δολοφονία», σημείωσε.

Οι ναυτικοί δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα

Και όπως υποστήριξε αναλύοντας το βίντεο από την στιγμή που ο Αντώνης πέφτει στο νερό «βλέπουμε να γίνεται μία δολοφονία γιατί πολύ απλά οι τρεις εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία της ακτοπλοϊας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Σχολιάζοντας τηνπαραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της  Attica Group εκτίμησε ότι έγινε γιατί δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα είπε προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή προσέφερε μια μικρή ικανοποίηση στην κοινή γνώμη.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το Λιμενικό Σώμα. Εδώ βλέπουμε ότι το Λιμάνι (σ.σ. του Πειραιά) είναι ξέφραγο αμπέλι», συμπλήρωσε ο κ. Ξηραδάκης. Όσον αφορά την αντίδραση των αυτοπτών μαρτύρων σχολίασε ότι έστω και αν το πλήρωμα δεν αντέδρασε, θα έπρεπε να είχε ρίξει κάποιος ένα σωσίβιο στον 36χρονο.

 

Δείτε  το βίντεο από την εκμπομπή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FsMkOt2NbzM&ab_channel=GeorgeXiradakis

Ο Γιώργος Ξηραδάκης  είναι πρόεδρος της  Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, ceo  και ιδρυτής της XRTC  Bussiness Consultants   Ltd.,και   δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στο χώρο της ναυτιλίας παρέχοντας στους πελάτες της λύσεις, χρηματοδότησης,  εκπροσώπησης και ανάπτυξης νέων εμπορικών δραστηριοτήτων. 

#αυτιάσ #καλημερα #σκαϊ

 

Related Articles

ΕΒΕΠ «Τελετή Απονομής των Greek Top Women Awards 2024»

Η φετινή εκδήλωση της απονομής των Greek Top Women awards μας έδωσε...

Βασίλης Κορκίδης«Η κυβέρνηση μπορεί να τρέξει γρηγορότερα και να πετύχει περισσότερα»

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ Βασίλη Κορκίδη για τον ανασχηματισμό «Η κυβέρνηση...

Ημερίδα  ενημέρωσης για Ευπαθείς Ομάδες

Ημερίδα  ενημέρωσης για τις «Κοινωνικές Υπηρεσίες με Πολυκαναλική Πρόσβαση των Ωφελούμενων που...

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»

80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ...