Δευτέρα , 27 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τελικό συνέδριο με τίτλο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!» που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π), την Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus» και ο στόχος του ήταν η ενημέρωση των φορέων και των πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 3 χρόνων υλοποίησης της Πράξης.

Η συγκεκριμένη Πράξη, αφορούσε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στον Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο τον Δήμο όσο και από άλλους φορείς,  κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Στο τελικό συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό οι : κ. Μώραλης Ιωάννης, Δήμαρχος Πειραιά,  κ. Πατούλης Γεώργιος, Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Βοϊδονικόλας Ιωάννης, Πρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  κ. Βουράκης Ιωσήφ, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  Δήμου Πειραιά / Μέλος τριμελούς Αστικής Αρχής, κα Αντωνάκου Σταυρούλα, Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιώς και η κα Ανεζύρη Ελένη, Προϊσταμένη Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης Δήμου Πειραιά.

 

 

Στη συνέχεια, υπό την μορφή στρογγυλών τραπεζιών ξεκίνησαν οι ομιλίες από επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και εμπειρογνώμονες του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, οι οποίοι  υπό τον συντονισμό του κ. Κανάκη Νικήτα, Διευθυντή Κοινωνικών Υπηρεσιών ΚΟ.Δ.Ε.Π. / Επιστημονικά Υπεύθυνο της Πράξης «Social Innovation Piraeus», μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς,  ενώ παράλληλα παρουσίασαν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στον Δήμο Πειραιά.

Στο 1ο στρογγυλό τραπέζι συμμετείχαν οι : κ. Πάχος Ιωάννης, Μέλος ΔΣ της ΚΟ.Δ.Ε.Π. & Πρόεδρος Παμπειραϊκής Ένωση Πολυτέκνων,  κα Μπόθου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός – Διευθύντρια Κέντρου Κοινότητας Πειραιά,  κα Ψωρογιάννη Χριστίνα, Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου Social Innovation Piraeus, κα Ζαφείρη Ειρήνη και η κα Δημητροκάλλη Άρτεμις, Στελέχη Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, Κοινωνικοί Λειτουργοί του Social Innovation Piraeus και παρουσιάστηκε η εκτίμηση των τοπικών αναγκών Πειραιά, η νέα πραγματικότητα στην κοινωνική πολιτική εν μέσω πανδημίας, η διαβούλευση και η σημασία των συμπράξεων, καθώς και ο σχεδιασμός των στοχευμένων παρεμβάσεων και δράσεων για την ενσωμάτωση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε το 2ο στρογγυλό τραπέζι στο οποίο παρουσιάστηκαν οι εμβληματικές δράσεις του έργου στον Πειραιά, τα μετρήσιμα αποτελέσματα του κοινωνικού αντικτύπου, καθώς και οι εμπειρίες των Κοινωνικών Λειτουργών και των ωφελούμενων της Πράξης. Στο συγκεκριμένο τραπέζι συμμετείχαν οι : κ. Σταμάτης Γεώργιος, Βουλευτής Επικράτειας, κα Ψωρογιάννη Χριστίνα, Υπεύθυνη Φυσικού Αντικειμένου Social Innovation Piraeus, κα Παντελίδη Φλώρα και κ. Κοντός Κωνσταντίνος, Στελέχη Άμεσης Παρέμβασης, Κοινωνικοί Λειτουργοί του Social Innovation Piraeus, καθώς και ωφελούμενες του έργου που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στη Πράξη.

Με την υλοποίηση του τελικού συνεδρίου του Πράξης, καταφέραμε να παρουσιάσουμε πως στον Πειραιά, κανένας  δεν είναι μόνος, καθώς μέσω της Πράξης παρείχαμε σε όσους έχουν ανάγκη, ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, στην αγορά εργασίας χωρίς να υπάρχουν αποκλεισμοί και ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Πειραιά.

 

Related Articles

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ- Διάλεξη για την Ιστορία του Πειραιά

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ διοργανώνει  Διάλεξη με θέμα  την...

Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους οι μαθητές   στο  3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά στο Σ.Ε.Φ.

Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους και τις δημιουργίες τους οι μαθητές,...

Παρουσίαση του βιβλίου Θάνατοι στη Χούντα του Δημήτρη Βεριώνη

Η δημοτική παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» και οι εκδόσεις Τόπος σας...

Με επιτυχία η 5η Σκυταλοδρομία αγάπης «Βασίλης Τοκάκης»

Κολυμπάμε για τη ζωή! Κανένας μόνος του απέναντι στον καρκίνο! Με επιτυχία και με...