Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Παραλαβή 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Παραλαβή 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) 

Στην παραλαβή τριών (03) μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προέβη την Τρίτη 05/09/2023, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν υπογραφής της συμφωνίας στις 29-08-2023 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον αρμόδιο Υπουργό Mιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ο εν λόγω εξοπλισμός παρεδόθη στον Διοικητή της 5ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε χώρο του λιμένα Πάτρας από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.
Ο ανωτέρω εξοπλισμός διατέθηκε στις Λιμενικές Αρχές Πάτρας, Κατακόλου και Μεσολογγίου και πρόκειται να συντελέσει στην ενίσχυση της επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην αύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας των ανωτέρω  Λιμενικών Αρχών στα πεδία έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, δίωξης λαθρεμπορίου και επιτήρησης θαλάσσιου πεδίου.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

Related Articles

36TH ANNUAL MARINE MONEY WEEK

During our 36th Annual Marine Money Week conference we are pleased to...

EUROSEAS Announces time charter contract for its M/V Pepi Star

Η Euroseas Ltd. ανακοινώνει το συμβόλαιο Time Charter για το τρίτο Fuel...

AEGEAN SEA LINES – Χορήγηση έκπτωσης στου εκπαιδευτικούς

Η AEGEAN SEA LINES ενημερώνει ότι εν όψει της λήξης της σχολικής σεζόν θα παράσχει έκπτωση...