Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα «Daniel» με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από την καταιγίδα «Daniel» με το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, 10:00-16:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

 

Ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας, που δοκιμάζεται.

Η δράση διοργανώνεται από το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και το Μαζί για το Παιδί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν Δήμοι της Αττικής.

Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου) στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τσάντεςμολύβιατετράδιαστυλόμαρκαδόροιχάρακεςμπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, όσα σχολεία επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας, μπορούν να τα συγκεντρώσουν, να τα τοποθετήσουν σε χαρτοκιβώτια και να τα παραδώσουν την ημέρα της δράσης, στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»  συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται.  Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν και είναι σημαντικό να σταθούμε έμπρακτα  κοντά τους και στα παιδιά, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Θα ήθελα να καλέσω τις Πειραιώτισσες  και τους Πειραιώτες και όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σχολικά είδη. Τέτοιες δράσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολλές φορές  την αλληλεγγύη και την ευαισθησία  που τούς διακρίνει, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά».

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας της Θεσσαλίας που επλήγησαν βάναυσα από τη μανία της φύσης. Ο Πειραιάς μας, η πόλη της ανθρωπιάς και του φιλότιμου, πρωτοστατεί για ακόμη μια φορά στο εθελοντικό κίνημα και σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την επικράτεια ότι στην Ελλάδα κανείς δεν είναι μόνος! Εκπροσωπώντας την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της πρωτοφανούς κακοκαιρίας και στέλνω μήνυμα αγάπης, ελπίδας και συμπαράστασης στους χιλιάδες συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά».

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...