Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home SLIDER ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Επιβάλλεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης, έρευνας, ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΘΙΟΣ-ΣΒΑΠ: Επιβάλλεται η ενίσχυση της εκπαίδευσης, έρευνας, ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας

Κορυφαία προτεραιότητα της επιχειρηματικής μας κοινότητας πρέπει να είναι  η σύνδεση του εργασιακού με την εκπαίδευση, τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός σε μήνυμα του προς τα μέλη του Συνδέσμου, για την νέα οικονομική περίοδο 2023-2024,υπογραμμίζοντας ακόμη «ότι επιβάλλεται ενίσχυση του τριγώνου της γνώσης -εκπαίδευση –έρευνα-καινοτομία– καθώς και του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας με την υιοθέτηση πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που στηρίζουν την έρευνα, τη διάχυση της τεχνολογίας και την επιχειρηματικότητα και ευνοούν τη στενότερη σύνδεση μεταξύ επιχειρήσεων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Το θέμα αυτό, προσθέτει ακόμη ο κ. Μαθιός πρέπει να αναρριχηθεί στην κορυφή των επιδιώξεων μας στο οικονομικό έτος 2023-2024. Αυτό θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της δαπάνης για έρευνα και ανάπτυξη και στη διεύρυνση του μεριδίου του τομέα των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών στο ΑΕΠ.

Αλλά για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του τομέα, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, χρειάζεται συνεχής ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, υιοθέτηση καινοτόμων προϊόντων και ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

 

Related Articles

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

ΣΟΛΠ: Ημέρα εκκίνησης Φορολογικών Δηλώσεων για το 2024

Από τον  Δημήτρη  Ίσαρη πρόεδρο ΣΟΛΠ, εκλεγμένο μέλος στη  ΣΤΑ, Πρόεδρο του...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...