Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Με 50.000 ευρώ ενισχύει το Ε.Ε.Α. τους πληγέντες Θεσσαλίας και Έβρου και απευθύνει κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας»
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 50.000 ευρώ ενισχύει το Ε.Ε.Α. τους πληγέντες Θεσσαλίας και Έβρου και απευθύνει κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας»

Το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Daniel” από τη Θεσσαλία άφησε πίσω του θρήνο και καταστροφή.

Συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες χάθηκαν στα λασπόνερα, σπίτια γκρεμίστηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, μεγάλο μέρος του ζωικού κεφαλαίου πνίγηκε, σημαντικό κομμάτι κρίσιμων υποδομών έπαθε εκτεταμένες ζημιές, τεράστιες εκτάσεις του κάμπου πλημμύρισαν.

Λίγες ημέρες νωρίτερα μεγάλες φωτιές κατέκαψαν τον Έβρο προκαλώντας και εκεί τεράστιες καταστροφές.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν μπορεί και δεν θα μείνει αμέτοχο μπροστά σε αυτό το δράμα που βιώνουν, τόσο οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας όσο και οι πυρόπληκτοι του Έβρου.

Ενισχύει άμεσα με 50.000 ευρώ (από 10.000 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο, Έβρο) προκειμένου να αγορασθούν είδη που έχουν ανάγκη οι πληγέντες και τα οποία θα υποδείξουν τα τοπικά Επιμελητήρια.

Ταυτόχρονα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολες ώρες και ξεκινά την συγκέντρωση βασικών αγαθών που θα καταλήξουν στις πληγείσες περιοχές.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν στο κτίριο του Ε.Ε.Α. προϊόντα ξηράς τροφής (μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, κλπ.), ψωμί του τοστ, γάλα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες παιδικές και ενηλίκων, σαπούνια, αντισηπτικά μαντήλια, κλπ.), κλινοσκεπάσματα και πετσέτες.

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνει στο ισόγειο του κτιρίου του Ε.Ε.Α. (Πανεπιστημίου 44), ξεκινά από τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα διαρκέσει έως και τις 25 του μήνα και οι ώρες παραλαβής είναι από 09:00 έως 15:00.

Για την πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α, ο Πρόεδρος του κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δηλώνει:

«Οι συνάνθρωποι μας στη Θεσσαλία και τον Έβρο αυτή την στιγμή ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Οφείλουμε να τους συμπαρασταθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία. Ενισχύουμε λοιπόν άμεσα με το συνολικό ποσό των 50.000 ευρώ τους πληγέντες αυτών των περιοχών. Ταυτόχρονα προχωρούμε στην συγκέντρωση βασικών αγαθών για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, κυρίως στη Θεσσαλία όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Και για το θέμα της προμήθειας των ειδών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αλλά και της μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τα τοπικά Επιμελητήρια που έχουν αναλάβει και αυτά δράση για να στηρίξουν τα μέλη τους. Είναι μία ακόμα απτή απόδειξη της σπουδαιότητας του επιμελητηριακού θεσμού και του κοινωνικού ρόλου που μπορεί να αναλάβει. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι ως Ε.Ε.Α. θα είμαστε δίπλα σε αυτούς που υποφέρουν, προσπαθώντας να συμβάλουμε στην ανακούφιση τους και να τους βοηθήσουμε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε».

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας:

210-3380206 και 210-3380258

 

Related Articles

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...

ΕΒΕΠ: «Υγιεινή και Ασφάλεια στον Χώρο Εργασίας. Εστιάζοντας στην Ψυχική Υγεία»

Η Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία είναι ο διεπιστημονικός τομέας που στοχεύει...