Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Νίκος Χρυσοφάκης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Νίκος Χρυσοφάκης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή

Ο Νίκος Χρυσοφάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Χρυσοφάκης γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει Μηχανικός Ε.Ν., ασχολείται με τις επισκευές πλοίων, είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στον Πειραιά.

 

Ο Νίκος Χρυσοφάκης είναι  γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Φοίτησε  σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε Δημόσια σχολεία του Πειραιά.

Συνέχισε τις  σπουδές  του στη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού “Πρωταγόρας” & “Ασπρόπυργος”.

Ο πατέρας του Ιάκωβος Χρυσοφάκης κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και η μητέρα του Αμαλία Ρεΐσογλου είναι Μικρασιατικής καταγωγής.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της ναυτιλίας και ειδικότερα στις επισκευές πλοίων με την εταιρεία SANT NICOLAS καθώς και στην εστίαση με την αλυσίδα café “BROTHERS” και  το κέντρο διασκέδασης “COHEN”.

 

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Πειραιάς Νικητής και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Καλωσορίζω στον Πειραιά Νικητή τον Νίκο Χρυσοφάκη, ο οποίος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Νίκος είναι Πειραιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας. Είναι ένας ενεργός πολίτης που ενδιαφέρεται για την πρόοδο του Πειραιά και επιθυμεί να προσφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Ο «Πειραιάς Νικητής» ενισχύεται με ικανούς και δραστήριους συμπολίτες μας που θέλουν να συμμετέχουν στη συνέχεια του έργου μας κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Εύχομαι στον Νίκο καλή επιτυχία».

Ο Νίκος Χρυσοφάκης δήλωσε:

«Ως ένας Πειραιώτης με έντονη δραστηριότητα στον Πειραιά και βλέποντας το έργο του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αποφάσισα να συνταχθώ μαζί του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, γιατί θέλω να προσφέρω στην πόλη που γεννήθηκα και ζω. Στόχος μου είναι να συμβάλλω προκειμένου να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα ζωής των Πειραιωτών. Πάμε όλοι μαζί για έναν Πειραιά Νικητή».

https://www.peiraiasnikitis.gr/

Το ξεκίνημα:
Γεννημένος στον Πειραιά το 1974, η πρώτη μου αναπνοή συνδέθηκε με τον τόπο, τις ιστορίες και τις παραδόσεις του. Τα πρώτα μου παιχνίδια, βότσαλα στον σαρωνικό κόλπο, τα πρώτα μου βήματα βόλτες στην Πειραϊκή, οι πρώτες μου εικόνες, τα πλοία στο λιμάνι.
Με νησιώτικο DNA, οικογενειακές ρίζες από Κρήτη και Μυτιλήνη/Μικρά Ασία, έμαθα από μικρός την φράση “στην ήρεμη θάλασσα, όλοι είναι καπεταναίοι” και εξοπλίστηκα με “εφόδια” αντοχής στις “τρικυμίες”.
Μεγάλωσα στην Καλλίπολη και φοίτησα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε Δημόσια σχολεία του Πειραιά.
Μετά το Λύκειο συνέχισα τις σπουδές στην ιστορική Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού «Πρωταγόρας»- επιδιώκοντας πάντα το “θαλάσσιο στοιχείο” στην καθημερινότητά μου.
Στη συνέχεια υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία στο Στρατό Ξηράς, πραγματώνοντας με συνέπεια το καθήκον μου στην πατρίδα.
Eπαγγελματική πορεία:
Με το λιμάνι πάντα σε πρώτο πλάνο επιλογών, εργάστηκα ως μηχανικός στην ποντοπόρο ναυτιλία (τάνκερ) και αποτέλεσα δυναμικό στέλεχος της οικογενειακής μας επιχείρησης επισκευής πλοίων στο Πέραμα.
Στενά συνυφασμένο με την έννοια της θάλασσας που θρέφει το μυαλό με ιδέες, το εμπόριο αποτέλεσε τον επόμενο τομέα ενασχόλησής μου.
Προσχώρησα στον τομέα εστίασης ως ιδρυτής και μέτοχος των καταστημάτων της αλυσίδας BROTHERS που ξεκίνησε από τον Πειραιά. Σήμερα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου έχουμε την χαρά να αριθμούμε 17 καταστήματα σε Αττική και Κρήτη που απασχολούν 140 εργαζομένους.
Με το ίδιο επιχειρηματικό πνεύμα που ωθεί στην αναζήτηση ποιότητας και δημιουργικότητας στις ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητας, διατελώ μέτοχος σε εταιρεία παραγωγής καφέ εσπρέσο.
Η επαγγελματική αποκατάσταση ωστόσο θα συνιστούσε μερική επιτυχία αν δεν συνδυαζόταν από προσπάθειες αυτοπραγμάτωσης και έκφραση προσωπικών ενδιαφερόντων.
Προσωπικές ανησυχίες:
Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης σώματος και πνεύματος, αποτελούσε ανέκαθεν μεγάλη μου αγάπη την οποία επαλήθευσα. Διετέλεσα Πρόεδρος του σωματείου καλαθοσφαίρας Ερμή Πειραιά.
Σήμερα πλέον, συνεχίζω να επαληθεύω την προσήλωσή μου στις αξίες του “ευ αγωνίζεσθαι” ως μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.
Με δαπάνες δικές μου και των υπολοίπων μελών της οικογένειά μας κατασκευάστηκαν τα γήπεδα μπάσκετ και τένις στην πλαζ της Τερψιχόρης.
Με χορηγίες μας ενισχύουμε κατ’ επανάληψη ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όπως και τα γεύματα απόρων του ενοριακού ναού της γειτονιάς μας.
Η οικογένεια:
Πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη σε κάθε νέα πρόκληση, η οικογένειά μου- και τα 3 ανήλικα παιδιά μου.
Όσο κι αν οι καταστάσεις και οι ιδιότητες αλλάζουν, λ.χ από “μαθητής σε εργαζόμενος”, σταθερό σημείο αναφοράς κάθε απόφασης της οικογένειάς μου, πάντα ο Πειραιάς.
Η διεύθυνση κατοικίας μας πάντα βρίσκεται εκεί• το μέλλον των παιδιών μου οικοδομείται επίσης στα Δημόσια σχολεία του.
Για το λόγο αυτό, δεν θα μπορούσα να παραμείνω αδιάφορος με τα κοινά, συνηγορώντας στην συρρίκνωση, πτώχευση και γήρανση της πόλης που αγαπάω.
Μιας πόλης με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής, οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης που αυτή τη στιγμή στερείται των πραγματικών της δυνατοτήτων.
H πολιτική:
Η απόφαση να ασχοληθώ πρώτη φορά με τα κοινά αποτελεί απόρροια των ιδιοτήτων μου:
Ως γέννημα θρέμμα Πειραιά, που αρνείται να μείνει παρατηρητής αυξανόμενων προβλημάτων στην πόλη που τον “έπλασε”, αλλά και ως μόνιμος κάτοικος, πατέρας και σκληρά εργαζόμενος που επιζητά “ασφαλές” έδαφος ποιοτικής ζωής.
Τρέφοντας θαυμασμό και εκτίμηση στις ικανότητές και το ήθος του, συστρατεύομαι με τον υποψήφιο Δήμαρχο, Νίκο Βλαχάκο, ευελπιστώντας να βοηθήσω στην ανάδειξη που θα μετατρέψει τον Πειραιά σε Πόλη Πρότυπο, με:
• Περισσότερο πράσινο και λιγότερα σκουπίδια
• Περισσότερους χώρους άθλησης και αναψυχής
• Αξιοποίηση και επέκταση της ανακύκλωσης
• Βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας
• Δημιουργία της Πειραϊκής Ριβιέρας
• Αύξηση προσφοράς θέσεων εργασίας, μέσω της επιστροφής των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στην πόλη
• Επιστροφή της διεθνούς έκθεσης των Ποσειδωνίων, στον τόπο γέννησής τους.
Θέτουμε τους στόχους και διεκδικούμε το όραμα για όλους όσους τα όνειρά τους εκτυλίσσονται με φόντο έναν Πειραιά, όπου αξίζει κανείς να ζει.
Έναν Πειραιά ανθρώπινο, εύρωστο και ικανό να παρέχει σε κάθε πολίτη κίνητρα που θα τον αναδείξουν σε πρώτη επιλογή κατοικίας και δράσης.
Ο τρόπος ανάπλασης έχει εντοπιστεί και η θέληση υπάρχει εν αφθονία- χρειάζεται μόνο κοινή δράση ώστε να θεμελιώσουμε ένα λαμπρό μέλλον στο σήμερα!

Δείτε περισσότερα για τον Νίκο Χρυσοφάκη:

https://www.nikolaosxrisofakis.gr/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61550826789098

 

 

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...