Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Τελετή αποφοίτησης Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τελετή αποφοίτησης Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού

Μ. Βαρβιτσιώτης: Να είστε υπερήφανοι που φέρετε τον τίτλο του Υπαξιωματικού του Λ.Σ

 Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αποφοίτησης  14 Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. – εννέα γυναικών και πέντε ανδρών – απευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τους νέους και τις νέες υπαξιωματικούς που αποτελούν μέρος της μεγάλης οικογένειας του Λιμενικού Σώματος, λέγοντας τους πως πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι που φέρουν τον τίτλο του υπαξιωματικού του Λ.Σ. καθώς στο πρόσωπο των στελεχών του ο ελληνικός λαός βλέπει έναν άοκνο φρουρό των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη, σε κάθε ταξιδιώτη, σε κάθε λιμάνι. «Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος, με την δικιά σας ορκωμοσία, των θέσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό του Λιμενικού Σώματος σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες του υγειονομικού. Γιατί πάντοτε θεωρούσαμε ότι η αποστολή του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προβλέψεις στήριξης του προσωπικού μέσα από την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη, αλλά βέβαια και με την παροχή των σύγχρονων και κατάλληλων μέσων για την επίτευξη του σκοπού για το οποίο όλοι αισθανόμαστε περήφανοι ως μέρος της ιστορίας του και υπηρετώντας τους στόχους του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πλωτάρχης (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Δημήτριος Βαρσαμίδης και παρέστησαν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Αντώνιος Μάζης, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Υγειονομικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. (ΥΙ) Γεώργιος Κωνσταντέλλος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών Αρχιπλοίαρχος (ΥΝ) Μαρία Ψαροπούλου Π.Ν., καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κ. Βαρβιτσιώτη:

«Σεβαστέ Πατέρα, Κύριε Υφυπουργέ , αγαπητέ φίλε Γιάννη Παππά, Κύριε Αρχηγέ, Κύριοι Επιτελείς, νέοι και νέες Υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με την ειδικότητα του υγειονομικού, θέλω να σας συγχαρώ για την επιλογή σας να καταταγείτε στο Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Από σήμερα αποτελείται μέρος της μεγάλης αυτής οικογένειας η οποία έχει μία εκατοντάχρονη διαδρομή και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Γιατί στο πρόσωπο κάθε λιμενοφύλακα, κάθε στελέχους του Λιμενικού Σώματος βλέπει τρία πράγματα. Έναν άοκνο φρουρό των συνόρων της χώρας μας, των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, έναν συμπαραστάτη σε κάθε νησιώτη, σε κάθε ταξιδιώτη, σε κάθε έναν που προβληματίζεται σε κάθε κάποιο λιμάνι και ένα στέλεχος το οποίο υπηρετεί ίσως το πιο ανταγωνιστικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας με τη μεγαλύτερη ιστορική διαδρομή κι αυτό είναι της ελληνικής ναυτιλίας. Αυτό ξεχωρίζει το Λιμενικό Σώμα από όλα τα άλλα ένοπλα και ένστολα σώματα. Το ότι έχει μία τριπλή αποστολή. Γι αυτό και σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος, με την δικιά σας ορκωμοσία, των θέσεων που προβλέπονται από τον οργανισμό του Λιμενικού Σώματος σε ό,τι αφορά τις ειδικότητες του υγειονομικού. Γιατί πάντοτε θεωρούσαμε ότι αυτή η αποστολή του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προβλέψεις στήριξης του προσωπικού μέσα από την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη, αλλά βέβαια και με την παροχή των σύγχρονων και κατάλληλων μέσων για την επίτευξη του σκοπού για το οποίο όλοι αισθανόμαστε περήφανοι ως μέρος της ιστορίας του και υπηρετώντας τους στόχους του. Σήμερα λοιπόν εσείς θα κληθείτε να υπηρετήσετε κι έναν ακόμη στόχο, το στόχο τον οποίο υπηρετούν πολλές φορές οι άντρες και γυναίκες του Λιμενικού στη θάλασσα κι αυτός είναι της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το κάνετε στην θάλασσα αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να το κάνετε από την δικιά σας μάχιμη θέση εκεί όπου θα τοποθετηθείτε και εκεί που προβλέπεται. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ την Διοικητή του σχολείου εκπαίδευσης των Υπαξιωματικών και βέβαια να συγχαρώ και όλους τους καθηγητές και όλο το προσωπικό που συνέδραμε στην ολοκλήρωση με επιτυχία αυτού του κύκλου εκπαίδευσης και βέβαια να πω στους γονείς σας και του συγγενείς σας και τους συντρόφους που σας καμαρώνουν ενδεχομένως και στα παιδιά σας που σας καμαρώνουν εδώ, ότι είναι δικαιολογημένα περήφανοι για σας όσο περήφανοι είμαστε κι εμείς για σας, που από σήμερα θα φέρετε τον τίτλο του Υπαξιωματικού του Λιμενικού Σώματος. Καλώς ήρθατε λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/teleth-apofoithshs-ypa3iwmatikwn-ls-elakt-apey8eias-katata3hs-eidikothtas-ygeionomikoy-492023/

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...