Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια για το πλήρως ανακαινισμένο φαρμακείο στο «Τζάνειο»
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια για το πλήρως ανακαινισμένο φαρμακείο στο «Τζάνειο»

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου φαρμακείου στο Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο» στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (18/10/2023), μετά από δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Πρόκειται για έργο του Ιδρύματος που υλοποιήθηκε μετά από αίτημα από το Φαρμακευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο μάλιστα διεκπεραιώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς. Εξασφαλίζει επιπλέον, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζομένους, που τώρα βρίσκονται σε έναν ολοκαίνουριο χώρο. Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της 2ης ΔΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», η Διοίκηση του Γ.Ν.Π. Τζάνειο, αλλά και οι Διευθυντές Τμημάτων και Υπηρεσιών του Γ.Ν. Τζάνειο. Την τελετή του Αγιασμού πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ότι «το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς. Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς του Νοσοκομείου. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινωφελές ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για την πολύτιμη συνεισφορά του και δωρεά στο νοσοκομείο. Οι δωρητές έχουν παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία αυτής της χώρας, κυρίως στον τομέα της υγείας. Και μέσω τέτοιων δωρεών μπορούμε να ξεπεράσουμε πολλές δυσκολίες και να παρέχουμε στους πολίτες αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος σημείωσε κατά την εκδήλωση των εγκαινίων: «Το Τζάνειο είναι ένα κομβικό νοσοκομείο του ΕΣΥ, που εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, αλλά και όλα τα νησιά. Για να έχουν οι χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύει κάθε χρόνο ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος ανακαίνισε μέσω δωρεάς, το φαρμακείο του νοσοκομείου. Στόχος μας ήταν να αποκτήσει το Τζάνειο, ένα σύγχρονο φαρμακείο το οποίο θα εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και μέσα σε μόλις δύο μήνες, παραδώσαμε το αναβαθμισμένο φαρμακείο. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε να γίνει πραγματικότητα, ένα αίτημα πολλών ετών των νοσοκομειακών φαρμακοποιών και που σήμερα επισφραγίζουμε με τα εγκαίνια του χώρου. Τέλος να σημειώσω ότι πρόκειται για το δεύτερο έργο που κάνουμε στον Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο και αγαπάμε!».

Στηφωτογραφία (από αριστερά) Ηλίας Γουζούασης, Μάριος Θεμιστοκλέους, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Related Articles

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε

Πολύμορφη | Αποτυπώματα βίας…πως να τα εξαλείψουμε | Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά |...

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι  θα πραγματοποιήσει το Χατζηκυριάκειο  Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Ημερομηνίες: 16 &...

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά

Από τον Δήμο Χρυσό, Εφέτη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά: Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου  2023 ...

Η μνήμη του Αγίου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς – Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε στην τοπική μας Εκκλησία σήμερα...