Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση πυρκαγιάς στο “LUNA MAERSK”-έδεσε στο Κερατσίνι εκφόρτωση του κοντέινερ
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο “LUNA MAERSK”-έδεσε στο Κερατσίνι εκφόρτωση του κοντέινερ

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για πυρκαγιά σε έμφορτο εμπορευματοκιβώτιο στο Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων “LUNA MAERSK” σημαίας Χονγκ Κονγκ στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέας, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.
Για την περιοχή απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ένα (01) σκάφος Π.Υ., ενώ στο εμπορευματοκιβώτιο πραγματοποιήθηκε περιμετρική ψύξη με χρήση αντλιών νερού, από το πλήρωμα του πλοίου. Το εν λόγω Φ/Γ είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Θεσσαλονίκης έμφορτο, με 1.517 εμπορευματοκιβώτια και 26 μέλη πληρώματος.
To “LUNA MAERSK” πλαγιοδέτησε μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα ΙΙ του λιμένα Κερατσινίου, όπου έγινε εκφόρτωση του ειδικού κοντέινερ και εν συνεχεία τοποθετήθηκε σε ειδικά ασφαλή διαμορφωμένο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ρίψη ύδατος από κλιμάκιο Π.Υ.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά  που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...