Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καταστήματα του Πειραιά γίνονται προσβάσιμα σε άτομα με αυτισμό
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Καταστήματα του Πειραιά γίνονται προσβάσιμα σε άτομα με αυτισμό

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο ΕΒΕΠ μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική ανθεκτικότητα στους χώρους της εργασίας», που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10/10.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, όσο και τους ομιλητές, υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι να ανοίξουμε την συζήτηση για την ψυχική υγεία,  αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε για τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. Πρέπει, όπως είπε, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να συμβάλλουμε στην μείωση των παραγόντων που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία, των συνεργατών μας, των εργαζομένων και των πελατών μας.

Επίσης, ανακοίνωσε την σημαντική κοινωνική δράση για τα άτομα με αυτισμό με πρωταγωνιστή τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, όπου καταστήματα του Πειραιά θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες (χαμηλό φωτισμό, ήπια ένταση μουσικής κ.ά) σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας για να υποδέχονται τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση ασφάλεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την Ημερίδα, συνεχάρη τον ΕΣΠ για την ανθρωποκεντρική δραστηριότητά του, καθώς όπως ανέφερε η ψυχική ανθεκτικότητα στον εργασιακό χώρο είναι σπουδαία, αλλά και για την πρωτοβουλία στήριξης των ατόμων με αυτισμό και τόνισε πως η Αντιπεριφέρεια στηρίζει και ενισχύει κάθε ενέργεια που στοχεύει  στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας.

Ο κ. Δημήτρης Πετρούνιας, Κλινικός Ψυχολόγος μίλησε για την «Δύναμη του Εμείς στην κοινωνική αρρυθμία»

Η κ. Σταυρούλα Βουτυράκου, Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός, Διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης της Unesco, ανέλυσε γιατί «Ο αυτισμός είναι υπόθεση όλων μας» και

Η κ. Κέλλυ Κούβαρη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανέδειξε το θέμα «Παιδί και αυτισμός».

Related Articles

Με τη  συμμετοχή 2.000 αθλητών ο αγώνας δρόμου Run Greece Πειραιάς 2024  

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν, χθες το βράδυ, στο Run...

Η λαμπρή Ιερά πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε χθες Κυριακή 23 και...

MYLAKI SHIPPING AGENCY: Δωρεά πλωτής πλατφόρμας στη Σίκινο

Δωρεά από την  Εταιρεία Mylaki Shipping  Agency: Πάντα νιώθουμε ηθική ευθύνη να...

Του Αγίου Πνεύματος «Μονάς εν τριάδι και τριάδα εν μονάδι»

Από τον  Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο  ΕΒΕΠ Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου...