Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Αγία Γαλήνη
ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Αγία Γαλήνη

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Αγίας Γαλήνης, Ηρακλείου και Καλών Λιμένων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για περιστατικό 45χρονου αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου «ΛΥΓΙΑ» νότια ν. Κρήτης . Ο 45χρονος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες της 11/10/2023 για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας και έκτοτε αγνοείται.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησαν έρευνες από Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη , παραπλέον πλοίο και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από στεριά, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ομάδα δυτών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Πλωμαρίου.
Ειδικότερα, κατόπιν έγκλησης που κατέθεσε ημεδαπή, κατά δύο ανηλίκων, συνελήφθη 15χρονος για πρόκληση σωματικών βλαβών (παράβαση του άρθρου 308 Π.Κ.) κατά του υιού της, επίσης 15 ετών. Η εν λόγω πράξη έλαβε χώρα στο χερσαίο χώρο του τουριστικού αγκυροβολίου λιμένα Πλωμαρίου, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο γονέας του ανωτέρω για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου (άρθρο 360 Π.Κ.).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο δεύτερος εμπλεκόμενος ανήλικος.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χάλκης για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή νήσου “ΜΑΚΡΥΣ”.
Ο 78χρονος μοναδικός επιβαίνων του σκάφους περισυλέχτηκε από Ε/Γ-Δ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη νήσο Χάλκη, ενώ το σκάφος βυθίστηκε.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω για παράβαση του Π.Δ. 55/1998 περί ρύπανσης και πρόκληση ναυαγίου.
*****
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 Ν.4251/2014 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ κατά δήλωσή του είχε εισέλθει στη χώρα πρώτες πρωινές ώρες την 5.10.23, με φουσκωτό σκάφος (α.λ.σ.) με έτερους αλλοδαπούς, από την Τουρκία, καταβάλλοντας για τη  μεταφορά του, το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ (4.500€).
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ ο ανωτέρω πρόκειται να παραδοθεί σε οικεία Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή.
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου, για παράβαση του άρθρου 216 Π.Κ. “Πλαστογραφία” και του άρθρου 29 παρ.7 Ν.4251/2014 “Κατοχή πλαστών εγγράφων”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εις βάρος του απόφαση περιορισμού ελευθερίας Διοικήτριας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Λέρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Κώστας Λυμπουσάκης: Εκφράζουμε την πλειοψηφία των εταιρειών των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών

Του Σάββα  Αθανασίου Διχασμένες είναι οι εταιρείες που διαχειρίζονται ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά,...

Περιθώριο τουλάχιστον 2 ετών ζητούν οι πλοιοκτήτες των υπό ελληνική σημαία ρυμουλκών πλοίων

Παράταση προσαρμογής στα νέα δεδομένα Σειρά προβλημάτων στις διατάξεις του Κανονισμού περί...

99 χρόνια από την ίδρυση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Τον Απρίλιο του 1925 ιδρύθηκε με νόμο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αρχικά...

ΥΝΑΝΠ Εντοπισμός και κατάσχεση 209kg ναρκωτικής ουσίας

Εντοπισμός και κατάσχεση 209kg ναρκωτικής ουσίας (skunk) και σύλληψη ημεδαπού για παράβαση...