Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home SLIDER Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής η εκδήλωση του ChinaMediaGroup για τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας
SLIDERΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής η εκδήλωση του ChinaMediaGroup για τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας

Γιώργος Πατούλης: «Όταν δύο πολιτισμοί συναντώνται, το όφελος είναι και για τις δύο πλευρές πολύ μεγάλο»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» που διοργάνωσε στην Αθήνα ο Όμιλος των ΜΜΕ της Κίνας (ChinaMediaGroup / CMG), με στόχο την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, την προώθηση δυναμικών πολιτιστικών ανταλλαγών και την παροχή επιπλέον κινήτρων για την ανάπτυξη του πολιτιστικού και άλλων μορφών  θεματικού τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

Στην εκδήλωση μίλησαν για τα οφέλη από τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών κατά την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο της κινεζικής πρωτοβουλίας «Ζώνη και Δρόμος», ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημοσιότητας και Πρόεδρος του CMGShenHaixiong, ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη  και ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα XiaoJunzheng, ενώ χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTVο Περιφερειάρχης Αττικής, χαρακτήρισε την εκδήλωση ως μια ακόμα ευκαιρία για να ενημερωθεί το ευρύ κοινό και στις δύο χώρες για τις σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κίνας, με επίκεντρο τον μακραίωνο πολιτισμό τους. «Η Περιφέρεια Αττικής έχει συνάψει τα τελευταία χρόνια σημαντικά σύμφωνα συνεργασίας με κινεζικές επαρχίες. Από τη στιγμή που δύο πολιτισμοί συναντώνται, το όφελος είναι και για τις δύο πλευρές πολύ μεγάλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «η συνεργασία μας γίνεται με αφορμή τον πολιτισμό, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς: σε πολύ σημαντικές επενδύσεις, όπως της COSCOστο λιμάνι του Πειραιά, που καθιστά την Ελλάδα πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη, ενώ για την Αττική ειδικά δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του CMG και του Ομίλου της «Ναυτεμπορικής» από τον κ. Haixiong και τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ ανταλλάχθησαν τα έγγραφα για την επερχόμενη συμφωνία μεταξύ του CMG και της NOVA.

Από αρισ. Γιώργος Πατούλης, Δημήτρης Μελισσανίδης

 

Ο Όμιλος των ΜΜΕ της Κίνας (CMG) είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ενημέρωσης στον κόσμο. Έχει την ευθύνη λειτουργίας για 51 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων εννέα διεθνών, 22 ραδιοφωνικές συχνότητες και για προγράμματα σε 68 γλώσσες προς παγκόσμιο κοινό. Το παγκόσμιο δίκτυο συλλογής και παραγωγής ειδήσεων της CMG υποστηρίζεται από γραφεία σε 66 χώρες και περιοχές. Η διεθνής ειδησεογραφική υπηρεσία της παρέχει υπηρεσίες ενημερωτικών  βίντεο σε περισσότερα από 4.400 μέσα ενημέρωσης σε 147 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

 

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/QWZqgqwuKoE?si=37oDvCCT_3tZS5wP

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...

Ο Δημήτρης Ίσαρης για τις εκλογές του ΟΕΕ και την ΔΗ.ΚΙ.Ο

Ο κ.  Δημήτρης Ίσαρης   φοροτεχνικός, παρευρέθηκε σε μια εκπληκτική εκδήλωση που διοργάνωσαν...