Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΠΕΙ: Ο Πρύτανης Μιχαήλ Σφακιανάκης στο συνέδριο “Wind in the Sails”
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΑΠΕΙ: Ο Πρύτανης Μιχαήλ Σφακιανάκης στο συνέδριο “Wind in the Sails”

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης στο συνέδριο

«Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China»

Ξενοδοχείο DivaniApollonPalaceThalasso&Spa

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης συμμετείχε στο συνέδριο «Wind in the Sails: New  Opportunities for EuropeandChina»,που συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης  της «Ναυτεμπορικής»και το κορυφαίο αγγλόφωνο διεθνές Μέσο της Κίνας, ChinaGlobalTelevisionNetwork/CGTN.

 

Το συνέδριο,  με βασικούς πυλώνες συζήτησης τη ναυτιλία, τις μεταφορές και τα λιμάνια,  είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και τη δικτύωση μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων των δύο χωρών.

Ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης,συμμετείχε στο δεύτερο πάνελ του συνεδρίου με θέμα «Newtechnologiesbecomekeyfactorsinsustainabledevelopment – Οι νέες τεχνολογίες γίνονται βασικοί παράγοντες για την βιώσιμη ανάπτυξη». Είναι μονόδρομος παρατήρησε, να οδηγηθούμε προς την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας με βιώσιμες δράσεις, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στη χώρα μας. Όλοι το επιθυμούν, το θεωρούν αναγκαίο αλλά ο μέσος πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι η μετάβαση αυτή έχει κόστος για τον ίδιο, κόστος το οποίο θα τον προβληματίσει αλλά τελικά, θα γίνει αρωγός σε αυτή τη μετάβασης, εκτίμησε. Οι  καινοτόμες λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις νέες τεχνολογίες μειώνουν το κόστος σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Εξάλλου έχει αποδειχθεί ότι η αγορά είναι πιο επιδεκτική στην πράσινη μετάβαση από ότι είναι τα ίδια τα κράτη.  Δεδομένων ωστόσο, των σημαντικών κρίσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης της μετάβασης στο όραμα της μηδενικής ρύπανσης, για το 2050.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο είναι το ακαδημαϊκό ίδρυμα ενός από τους σημαντικότερους λιμένες-πύλες εμπορευματικών μεταφορών της Ευρώπης, θεραπεύει το γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας μέσωτου ΠΜΣ του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, που έχει ως ειδίκευση τη Διοίκηση Logistics, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και στοχευμένων γνώσεων ανωτάτου επιπέδου, βασισμένων σε ένα σύγχρονο επιστημονικό υπόβαθρο και το Εργαστήριο Καινοτόμου και Βιώσιμης Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας.

Το Πάνελ συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την  πολιτική και επιχειρηματική ηγεσία των δύο χωρών,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα, XiaoJunzheng, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ναυτιλιακής κοινότητας, φορέων και αναλυτών.

Related Articles

Παράδοση – Παραλαβή Καθηκόντων του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής...

Η Costamare Inc. ανακοινώνει την πλήρη εξαγορά των υφιστάμενων μετοχών της σε προνομιούχες της σειράς E

Costamare Inc. (η «Εταιρεία», «εμείς» ή «δική μας») (NYSE: CMRE)  ανακοίνωσε  ότι...

9th Capital Link Maritime Leaders Summit – Greece : “Dashing Ahead – Leadership in Action”

Με κοινό που ξεπέρασε τους 1.200+ συμμετέχοντες Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το...

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...