Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping Inc): εισέρχεται στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping Inc): εισέρχεται στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Η Diana Shipping In . (NYSE: DSX), (η «Εταιρεία»), είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στην ιδιοκτησία και ναύλωση πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει υπογράψει  με όρο που σχετίζεται με τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία που αναμένεται να κατέχει και να εκμεταλλεύεται υπεράκτια αιολικά πλοία. Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η κοινοπραξία παρήγγειλε δύο πλοία υψηλών προδιαγραφών Commissioning Service Operation Vessels (CSOV) από τη VARD και έχει την επιλογή να αποκτήσει δύο επιπλέον πλοία υπεράκτιων αιολικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να γίνει κορυφαίος πάροχος στον τομέα αυτό.

 

Οι συνεργάτες της Εταιρείας σε αυτό το εγχείρημα περιλαμβάνουν την Blue Star Group GmbH & Cie.KG, τη SeaRenergy Offshore Holding GmbH και τη SeraVerse GmbH, που μοιράζονται τη δέσμευσή της για καινοτομία και αριστεία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η συναλλαγή παραμένει υπό τη διαπραγμάτευση οριστικής τεκμηρίωσης σχετικά με τη συμμετοχή της Εταιρείας στην κοινοπραξία και την ικανοποίηση των συνήθων όρων κλεισίματος.

 

Η κ. Σεμίραμις Παληού, Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Θεωρούμε αυτήν την επένδυση ως μια άλλη βεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιότιμους συνεργάτες μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο.»

Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Boston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,55 έτη. Ένας πίνακας που περιγράφει τον τρέχοντα στόλο της Diana Shipping Inc. μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπο της Εταιρείας, www.dianashippinginc.com.

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

34ο Greek Annual Economic Summit 2023

a34th Greek Economic Summit | GES2023   Εξέχον κρίσιμο ζήτημα για την...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...