Δευτέρα , 4 Δεκέμβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το Προεδρείο της ΕΕΕ
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το Προεδρείο της ΕΕΕ

Δήλωση της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωθυπουργού με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Ένωση για την απόφαση του ελληνικού εφοπλισμού να δωρίσει 50 εκατομμύρια ευρώ για έργα αποκατάστασης σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές το προηγούμενο διάστημα, ενώ σημειώθηκε πως, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει κατάλογο έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους συγκεκριμένους πόρους.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά της ελληνικής ναυτιλίας, δηλώνοντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου, που ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ένα εθνικό κάλεσμα. Ένα επιτακτικό κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας.

Η ναυτιλία των Ελλήνων αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμα μία φορά, τους διαχρονικούς, συνεπείς, ουσιαστικούς δεσμούς με την πατρίδα. Η εθνική ευεργεσία αποτελεί στάση ζωής για τους Έλληνες εφοπλιστές.»

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, οι Υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος. Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι Μιχάλης Χανδρής και Αντώνης Λαιμός, οι Γραμματείς Δημήτρης Φαφαλιός και Νικόλας Βενιάμης, ο Ταμίας Ιωάννης Ξυλάς, ο Αναπληρωτής Ταμίας Κωνσταντίνος Καρούσης και η Γενική Διευθύντρια Κατερίνα Πέππα.

Στο παρακάτω link ακολουθεί το επίσημο ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου: https://www.primeminister.gr/2023/10/11/32753

 

Related Articles

Γιάννης Κοκαράκης- BureauVeritas: Ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο για πλοία και για εξοπλισμό

Ο Δρ. Γιάννης Κοκαράκης Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hellenic BS-ME Zone...

New partnership: Vanos S.A. and Particles plus

VANOS S.A. is proud to announce a new partnership with Particles Plus,...

Επικαιρότητα 30ης Νοεμβρίου 2023

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η απελευθέρωση του Ναυπλίου Ο Στάικος Σταϊκόπουλος κυριεύει το Παλαμήδι –...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, Πρόεδρος ΟΕΕ: Στόχοι τετραετίας

Από τον Κωνσταντίνο  Κόλλια πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και υποψήφιο στις...