Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ CELESTYAL CRUISES-Ένα αστέρι γεννιέται: Το  CELESTYAL JOURNEY με homeporting στον Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

CELESTYAL CRUISES-Ένα αστέρι γεννιέται: Το  CELESTYAL JOURNEY με homeporting στον Πειραιά

Το νεοαποκτηθέν κρουαζιερόπλοιο Celestyal Journey παρουσίασε η Celestyal Cruises. Το πλοίο που κάνει homeporting στον Πειραιά, είναι πλήρως ανακαινισμένο με τον μεγαλύτερο όγκο τις εργασίες να έχουν γίνει στην Ελλάδα αξίας 16 εκατομμυρίων ευρώ. Έχει έντονο οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα το οποίο πέρσι έφθασε τα 136 εκατομμύρια ευρώ. Έχει ξεκινήσει τα δρομολόγια του από τις 2 Σεπτεμβρίου και κάνει το δρομολόγιο Πειραιά-Θεσσαλονίκη- Κουσάντασι-Μύκονο-Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μήλο- Πειραιά.

«Δεν κάνουμε απλώς ανανέωση του στόλου. Κάνουμε μία αναβάθμιση» ανέφερε ο Κρις Θεοφιλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises: «Αυτό το πλοίο προσφέρει τις ανέσεις που θέλει ο επιβάτες πιο υψηλού οικονομικού επιπέδου και εκεί στοχεύουμε. Έχει 50% περισσότερο χωρητικότητας πιο σημαντικό για εμάς. Διαθέτει 280% περισσότερες καμπίνες με μπαλκόνια, περισσότερες σουίτες σε σύγκριση με το πλοίο που αντικατέστησε» και προσέθεσε:

«Επιμέναμε να βρούμε ένα πλοίο το οποίο παραμένει στα μεγέθη που αρμόζουν στην περιοχή που δραστηριοποιούμαστε. Δηλαδή είναι ένα μεσαίου μεγέθους πλοίο με 1.260 επιβάτες. Δεν είναι απλά μία ανανέωση αλλά μια σημαντικότατη αναβάθμιση. Τα δρομολόγια είναι από τον Πειραιά. Το πλοίο διαθέτει επτά εστιατόρια, οκτώ μπαρ παρά πολλά ανοικτά καταστρώματα και πολλές ευκαιρίες για τον επιβάτη να απολαύσει το ταξίδι του. Στις παρουσιάσεις της Celestyal στο εξωτερικό τονίζουμε ότι είναι η εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες. Με αυτό το πλοίο κάνουμε ακόμη ένα βήμα μπροστά και λέμε ότι αυτές οι αξέχαστες εμπειρίες είναι και στη στεριά και στη θάλασσα».

Στη συνέχεια ο Κρις Θεοφιλίδης αναφέρθηκε στις εργασίες ανακατασκευών εκ των οποίων 16 εκατομμύρια επενδύθηκαν στην Ελλάδα:

«Είναι μία σημαντική επένδυση για την περιοχή όχι μόνο για την εταιρεία. Πέρα της αρχικής επένδυσης για την αγορά του πλοίου έχουν επενδυθεί άλλα 26 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμισή του. Τα 16 από αυτά τα εκατομμύρια έχουν δοθείς την Ελλάδα με στόχο να μεγιστοποιήσουμε όσες δουλειές μπορούσαμε να κάνουμε εδώ. Αναγκαστήκαμε να πάμε στη Μάλτα για δεξαμενισμό γιατί δεν υπάρχει στην Ελλάδα τόσο μεγάλη δεξαμενή για να χωρέσει αυτό το πλοίο».

Όπως επεσήμανε ο Κρις Θεοφιλίδης η Celestyal Cruises έχει πολύ μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα στην Ελλάδα:

«Εδρεύουμε στην Ελλάδα και προσεγγίζουμε πάρα πολλά ελληνικά νησιά. Συνολικά προσφέραμε στην ελληνική οικονομία 136 εκατομμύρια ευρώ την περσινή χρονιά. Και αυτό πηγάζει από δύο βασικές πηγές. Η μία είναι τα έξοδα που κάνουμε για τη λειτουργία των πλοίων της τάξεως των 46 εκατομμυρίων ευρώ που είναι λιμενικά τέλη οι μισθοί και το κόστος λειτουργίας του γραφείου μας στον Πειραιά και οι τοπικές καμπάνιες προώθησης της εταιρείας. Τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια είναι απευθείας από τα έξοδα των πέρα των 450.000 επισκέψεων επιβατών στους διάφορους ελληνικού προορισμούς κυρίως νησιωτικούς. Επειδή είμαστε ελληνική εταιρεία και έχουμε αφετηρία την Ελλάδα επισκεπτόμαστε πολλούς ελληνικούς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία το αποτύπωμα είναι μεγάλο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises αναφερόμενος στις επενδύσεις της εταιρείας είπε:

«Οι επενδύσεις μας είναι σε τρεις πυλώνες. Δεν είναι μόνο τα πλοία. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό έχουμε προσλάβει πολύ κόσμο στις ομάδες πωλήσεων. Ο δεύτερος είναι σε προηγμένα συστήματα τεχνολογίας. Πάει πολύ digital –ψηφιακά η όλη ιστορία στα ταξίδια στο travel και εμείς είμαστε εκεί».

 

Ο καπετάνιος του πλοίου Βαγγέλης Βασιλάκος ανέφερε: Αποκτήσαμε το Celestyal Journey τον Μάιο του 2023 και πραγματοποιήσαμε εκτενέστερες αναβαθμίσεις στον τεχνικό εξοπλισμό, στους χώρους ενδιαίτησης, στους δημόσιους χώρους αλλά και στα ανοιχτά καταστρώματα. Είμαστε διπλά υπερήφανοι διότι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες του περασμένου καλοκαιριού περατώθηκε αυτό το δύσκολο έργο στην Ελλάδα. Από ελληνικά συνεργεία από έλληνες τεχνικούς καταδεικνύοντας ότι στη χώρα μας υπάρχει τεράστια τεχνογνωσία αλλά και το φιλότιμο.

Μήνυμα έστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης ενώ το «παρών» έδωσαν ο Θανάσης Κάρλης, αναπληρωτής διευθυντής μάρκετινγκ του ΟΛΠ και η δημοτική σύμβουλος Πειραιά Ανδριάννα Ζαρακέλη οι οποίοι αναφέρθηκαν στον ρόλο του λιμανιού του Πειραιά στην κρουαζιέρα.

 

 

 

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...