Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home AGENDA Ε.Ε.Α.: Λαμπερή εκδήλωση “Agora Athens art & fashion show” την Τετάρτη 18/10 στο Ζάππειο
AGENDAΕΛΛΑΔΑ

Ε.Ε.Α.: Λαμπερή εκδήλωση “Agora Athens art & fashion show” την Τετάρτη 18/10 στο Ζάππειο

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023,  στις 18:00 στο Ζάππειο Μέγαρο,  μία μοναδική εκδήλωση – ένα event που παντρεύει την τέχνη με τη μόδα- για το πρότζεκτ Agora Athens, το μεγαλύτερο ανοικτό κέντρο εμπορίου της χώρας που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens είναι ένα ξεχωριστό art & fashion show με μία εικαστική εγκατάσταση που θα δημιουργήσει ζωντανά ο καλλιτέχνης Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks και μία εντυπωσιακή επίδειξη μόδας με δημιουργίες 13 κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών από την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας.

Χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Για την είσοδο απαιτείται πρόσκληση.

Οι σχεδιαστές μόδας που θα συμμετέχουν είναι:

Σωτήρης Γεωργίου

Γιώργος Ελευθεριάδης

Ντενίζ Ελευθερίου

Βασίλης Ζούλιας

Λιάνα Καμπά

Ιωάννα Κουρμπέλα

Χαρά Λεμπέση

Άγγελος Μπράτης

Δημήτρης Ντάσιος

Δημήτρης Πέτρου

Maison Faliakos

Kathy – Heyndels

Orsalia Parthenis

AGORA ATHENS

Το φθινόπωρο του 2019 το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΕΕΑ) συνέστησε ένα νέο και φιλόδοξο πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Agora Athens. Πρόκειται για το μεγαλύτερο open mall της χώρας που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκεί που χτυπά η καρδιά του πολιτισμού, και περιλαμβάνει 250 επιχειρήσεις – από παραδοσιακά τρόφιμα, κοσμήματα, δερμάτινα είδη και χαλιά μέχρι σουβενίρ, δώρα, μόδα και χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Σε απόσταση αναπνοής από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το Agora Athens εκτείνεται από την Πλάκα μέχρι το Μοναστηράκι κι αποτελεί το πρώτο Ψηφιοποιημένο & Πολυκαναλικό ανοιχτό εμπορικό κέντρο της xώρας και μια ζωντανή αγορά που ανεβάζει τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα μέσα από τη μοναδική ενέργεια του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, προσφέροντας μια αξέχαστη shopping εμπειρία που παντρεύει το αρχαίο με το σύγχρονο, την παράδοση με τη δημιουργικότητα, την ιστορία με τη φαντασία και την αυθεντικότητα με την αισθητική.

CACAO ROCKS

Ο Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι γιος του γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Univercite d’Angers της Γαλλίας και συνέχισε με σπουδές στο Focus School of Photography. Τα γκράφιτι που ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών εξελίχθηκαν στα αναγνωρίσιμα, πλέον, σήμερα έργα του που συνδυάζουν τη σύγχρονη ζωγραφική με την τέχνη του δρόμου. Η δουλειά του, που έχει εκτεθεί σε καταξιωμένα μουσεία και πινακοθήκες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις μέχρι τέχνη βίντεο και ζωντανές performances.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ EΝΩΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΜΟΔΑΣ

Η Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας είναι ο επίσημος θεσμός που δημιουργήθηκε για να προωθεί την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας μόδας στην παγκόσμια αγορά και να προστατεύει τα συμφέροντα των δημιουργικών επαγγελμάτων της αναδεικνύοντας παράλληλα το έργο τους. Η Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας αριθμεί περίπου 100 μέλη που εκπροσωπούν διάφορους κλάδους του χώρου, όπως σχεδιαστές, τεχνίτες, τοπικούς προμηθευτές και πολλούς άλλους κι επιδιώκει να αναδείξει την ελληνική μόδα ως μία καινοτόμο, υψηλής ποιότητας βιομηχανία και δεσμεύεται να προβάλλει την Ελλάδα ως ικανή και επάξια ανταγωνιστική δύναμη στις διεθνείς αγορές.

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Discover Thailand”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, η Enterprise Greece και ο ΣΕΒΕ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Discover Thailand”, την Τρίτη...

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΝΑΤ – ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ»

Οι μαθητές των Γυμνασίων του Πειραιά γνωρίζουν καλύτερα ένα σύμβολο της πόλης...

Διαγωνισμός ΦΟΙΝΙΞ: Ζωγραφικής – Αγιογραφίας & Παιδικής ζωγραφικής

Ανακοίνωση από ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΔΙΩΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ   ΔΗΛΩΣΤΕ Έγκαιρα συμμετοχή στον...