Τετάρτη , 1 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η πρώτη παρέλαση της ζωής τους!
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η πρώτη παρέλαση της ζωής τους!

Σε μια μεγάλη οικογενειακή γιορτή, με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, εξελίχθηκε η εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού, του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μεγάλη χαρά και έντονη συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που δημιούργησαν τα μικρά παιδιά των εκπαιδευτηρίων της τοπικής μας Εκκλησίας στην «ξεχωριστή» παρέλαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 στον αύλειο χώρο των ανακαινισμένων εγκαταστάσεών μας.

Οι γονείς, οι κηδεμόνες των παιδιών, αλλά και οι φίλοι των εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου να παρελαύνουν με υπερηφάνεια υψώνοντας την ελληνική σημαία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία μικρή γιορτή κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά τρυφερής αυτής ηλικίας τραγούδησαν για το ηρωικό έπος του ’40, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος παρακολούθησε μέρος της παρέλασης και της γιορτής που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Μια  προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο τα παιδιά μας να έρθουν από την πολύ τρυφερή ηλικία σε επαφή με τα ιδεώδη, τις αξίες, τα πιστεύω και τα ιδανικά μας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα Ελληνορθόδοξα χρώματα στις ψυχές τους.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε ψάλλοντας όλοι τον Εθνικό ύμνο της Εκκλησίας μας «Τη Υπερμάχω» και τον Εθνικό ύμνο της Πατρίδος μας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Δείτε σχετικό video με αποσπάσματα από την παρέλαση και την γιορτή ΕΔΩ.

 

Related Articles

Ευάγγελος Κορκίδης: Πασχαλινό…πορτοφόλι 2024

Από τον Ευάγγελο  Κορκίδη Οι τιμές στα τρόφιμα συνεχίζουν να πιέζουν τους...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Πασχαλινές ευχές

Η Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος...

ΔΣΠ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ...

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημιουργείται στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Γιάννης Μώραλης: «Δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές για τη φιλοξενία παιδιών της πόλης...