Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Θάνατος επιβατών σε Κ/Ζ πλοία στο Κατάκολο και στην Πάτμο
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος επιβατών σε Κ/Ζ πλοία στο Κατάκολο και στην Πάτμο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατάκολου από τον ναυτικό πράκτορα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του στην καμπίνα του. Ο θάνατος του 71χρονου διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου.
Από το Λιμεναρχείο Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
 Θάνατος κυβερνήτη Α/Κ σκάφους στα Χανιά – Εντοπισμός και διάσωση 14 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου από τον ναυτικό πράκτορα Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μπαχάμες, το οποίο είχε καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, για τον αιφνίδιο θάνατο ενός 91χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα.
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, ότι Α/Κ σκάφος έχει προσαράξει σε αβαθή (αμμώδη ακτή) στην παραλία Καλυβών Αποκορώνου Χανίων, άνευ επιβαινόντων.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, πλησίον του εν λόγω Α/Κ σκάφους, τον 46χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη-κυβερνήτη του. Ο ανωτέρω διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. ανατολικά ν. Ρόδου, ταχύπλοο πνευστό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να κινείται προς τις ακτές ν. Ρόδου.
Στη συνέχεια, το περιπολικό σκάφος προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του ταχυπλόου δεν ανταποκρίθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατόπιν καταδίωξης το ανωτέρω Τ/Χ σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι δεκαπέντε (15) αλλοδαποί επιβαίνοντες του (13 άνδρες και 02 αγόρια), επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν στον λιμένα ν. Ρόδου, όλοι καλά στην υγεία τους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός εκ των ανωτέρω, ως διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-65χρονου, από τον λιμένα ν. Αγαθονησίου στον λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-63χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Πυθαγορείου ν. Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-79χρονου, από τον λιμένα ν. Ανάφης στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ¨ Ν.Ν. 53.

Related Articles

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...

VANOS’ Protect & Defend retail: inspiring gifts, for this Easter season

This Easter season, if you are looking for inspiring gifts, visit the...

GAC: Record-breaking container throughput following import surge

 Gothenburg, Sweden The container volumes at the Port of Gothenburg continue to...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MAVRIKOS IMPORTS S.A. για πέμπτη χρονιά στα Greek Exports Forum & Awards 2024

Η εταιρεία MAVRIKOS BORN2EXPORT βραβεύτηκε με το ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Top Trading Export Company αναδεικνύοντας την εξαιρετική...