Πέμπτη , 2 Μάιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping Inc): εισέρχεται στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
ΝΑΥΤΙΛΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεμίραμις Παληού (Diana Shipping Inc): εισέρχεται στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Η Diana Shipping In . (NYSE: DSX), (η «Εταιρεία»), είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στην ιδιοκτησία και ναύλωση πλοίων ξηρού χύδην φορτίου, ανακοίνωσε ότι, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που ανήκει εξ ολοκλήρου, έχει υπογράψει  με όρο που σχετίζεται με τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία που αναμένεται να κατέχει και να εκμεταλλεύεται υπεράκτια αιολικά πλοία. Στην αρχική φάση αυτής της συνεργασίας, η κοινοπραξία παρήγγειλε δύο πλοία υψηλών προδιαγραφών Commissioning Service Operation Vessels (CSOV) από τη VARD και έχει την επιλογή να αποκτήσει δύο επιπλέον πλοία υπεράκτιων αιολικών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να γίνει κορυφαίος πάροχος στον τομέα αυτό.

 

Οι συνεργάτες της Εταιρείας σε αυτό το εγχείρημα περιλαμβάνουν την Blue Star Group GmbH & Cie.KG, τη SeaRenergy Offshore Holding GmbH και τη SeraVerse GmbH, που μοιράζονται τη δέσμευσή της για καινοτομία και αριστεία στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η συναλλαγή παραμένει υπό τη διαπραγμάτευση οριστικής τεκμηρίωσης σχετικά με τη συμμετοχή της Εταιρείας στην κοινοπραξία και την ικανοποίηση των συνήθων όρων κλεισίματος.

 

Η κ. Σεμίραμις Παληού, Διευθύντρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να εισέλθουμε σε έναν νέο κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας που περιλαμβάνει την απόκτηση δύο πλοίων CSOV. Θεωρούμε αυτήν την επένδυση ως μια άλλη βεβαίωση της δέσμευσής μας για ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον. Μαζί με τους αξιότιμους συνεργάτες μας, ξεκινάμε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα συμβάλει σε έναν καθαρότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον κόσμο.»

Με την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Boston, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 40 πλοία χύδην ξηρού φορτίου: 4 Newcastlemax, 9 Capesize, 5 Post-Panamax, 6 Kamsarmax, 7 Panamax και 9 Ultramax. Από σήμερα, η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του m/v Boston, είναι περίπου 4,7 εκατομμύρια dwt με σταθμισμένη μέση ηλικία τα 10,55 έτη. Ένας πίνακας που περιγράφει τον τρέχοντα στόλο της Diana Shipping Inc. μπορεί να βρεθεί στον ιστότοπο της Εταιρείας, www.dianashippinginc.com.

Related Articles

Χρήστος Στυλιανίδης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Η ασφάλεια της ακτοπλοΐας μας πάνω απ’ όλα»

Η επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο λιμάνι...

PHOENIX REGISTER OF SHIPPING- Easter Holiday Notice

Easter Holiday Notice We would like to inform you that our Organization...

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με ακτοπλοϊκά πλοία

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών,...

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων

Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων για τον νέο ακαδημαϊκό κύκλο έως 31/05/2024! https://maritime-unipi.gr/…/meta…/msc-shipping/aitiseis/ #mscinshipping...