Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το ΠΓΥ “Περσέας”, ακόμη μια δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
SLIDERΕΛΛΑΔΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το ΠΓΥ “Περσέας”, ακόμη μια δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, παρέστη, την  Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Το πλοίο αποτελεί δωρεά του Υποναυάρχου ε.τ. κ. Πάνου Λασκαρίδη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α.  Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΕΞ Υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ, ο Διοικητής του Ναυστάθμου   Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Πάνος Κασαπάκης ΠΝ, άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε τα εξής:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά σήμερα που παρίσταμαι στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού. Ο Υποναύαρχος επί τιμή κ. Πάνος Λασκαρίδης έχει  δωρίσει τα πλοία «ΚΥΚΝΟΣ», «ΆΤΛΑΣ 1», «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΙΑΣ», τα οποία επιχειρούν στις θάλασσες.

Η σημερινή τελετή έχει μια επιπλέον ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Έρχεται σε συνέχεια της καθέλκυσης στο Λοριάν της Γαλλίας της νέας φρεγάτας μας, του «ΚΙΜΩΝΑ», της πιο σύγχρονης φρεγάτας στον κόσμο σήμερα. Και αυτά τα δύο είναι συμπληρωματικά. Ο ρόλος του «ΠΕΡΣΕΑ» ως πλοίο γενικής υποστήριξης είναι απολύτως καθοριστικός για την επιχειρησιακή σχεδίαση και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Στόλου.

Η Ελλάδα, το ξέρουμε όλοι, διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη και η σημαία μας πάνω στα πλοία μας πλέει σε όλες τις θάλασσες.

Όμως, δε νοείται ισχυρό Εμπορικό Ναυτικό χωρίς τη στήριξη ενός Πολεμικού Ναυτικού, με δυνατότητες να επιχειρεί πέραν του ορίζοντα.  Και το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να επιχειρεί πέραν του ορίζοντα χωρίς πλοία υποστήριξης,  ικανά να σταθούν δίπλα, σε αυτήν την προσπάθεια. Αυτός είναι ο μεγάλος ρόλος και η προσφορά του «ΠΕΡΣΕΑ».

Θέλω λοιπόν,  κύριε Ναύαρχε, να σας εκφράσω την αμέριστη ευγνωμοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αλλά νομίζω θα μου επιτρέψετε να πω, εκφράζοντάς την αξιόπιστα,  και της ελληνικής κοινωνίας.

Η πατρίδα μας στάθηκε πάντα χάρη στη μεγάλη παράδοση των δωρεών και των δωρητών  και ο Πάνος Λασκαρίδης έχει τη θέση του, τη σημαντική θέση του, σε αυτήν την λαμπρή παράδοση. Σας ευχαριστώ θερμά».

Η στενή σχέση του Υποναυάρχου Πάνου Λασκαρίδη με το Πολεμικό μας Ναυτικό αναδεικνύει κατ’ αρχάς, την έμπρακτη αγάπη του για την πατρίδα και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά θα μου επιτρέψει να πω και γενικότερα τους άρρηκτους ψυχικούς δεσμούς της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας με το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας.

πηγή Πhttps://flight.com.gr/

Related Articles

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Στους δρόμους της Αττικής έχει θέση μόνο η ασφάλεια»

233 εκατ. ευρώ για 58 μεγάλα έργα οδοποιίας από την Περιφέρεια Αττικής...