Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2023

Σύρος

Η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου είναι γεγονός. Από τις 26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2023 θέατρα, μουσεία, χώροι πολιτισμού και εκδηλώσεων, σχολεία σε όλη την Ερμούπολη θα δοξάσουν το Θέατρο.

Η θεσμική διοργάνωση για τον σύγχρονο πολιτισμό και την 6η Τέχνη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επιστρέφει στην Σύρο, μετά από 10 χρόνια και για 5η φορά συνολικά, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Η Σύρος, η αρχόντισσα του Αιγαίου, με αξιοσημείωτη ιστορία, εξαιρετική αρχιτεκτονική, μοναδική θρησκευτική παράδοση και αρμονική συνύπαρξη της ορθόδοξης και καθολικής εκκλησιών, στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς από τοπικά προϊόντα μέχρι το ρεμπέτικο του Μάρκου Βαμβακάρη και εξαιρετικά φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενεί φέτος 32 ερασιτεχνικούς θιάσους, 500 ηθοποιούς και συντελεστές, 33 παραστάσεις θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου περιλαμβάνει όμως και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων όπως η ομιλία του Συριανού ηθοποιού Στέλιου Μάινα με τίτλο: «Υποκριτική στο σύγχρονο θέατρο», η Έκθεση ζωγραφικής της Αγνής Ρούσσου και το σεμινάριο του Νίκου Χαβιαρά για την Δραματοθεραπευτική χρήση της μάσκας.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς δηλώνει: «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην προαγωγή όλων των μορφών του πολιτισμού, κλασικού ή σύγχρονου. Μία από τις βασικές αποστολές της πολιτικής, είναι να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη και σε αυτή την αποστολή είμαστε αφοσιωμένοι. Έχοντας ως αρμοδιότητα τη διαφύλαξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των νησιωτών μας και την προστασία της νησιωτικότητας, υποστηρίζουμε κάθε ενέργεια που κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εύχομαι η 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου να είναι μία γιορτή σύγχρονου πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας που θα προάγει τον πολιτισμό μας, σε έναν τόπο με πολιτιστικό πλεόνασμα και ακτινοβολία σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 34ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου κ. Μανώλης Κουτουλάκης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αφοσιωμένοι στην προώθηση της ευημερίας των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών τους επιδιώκουμε η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου να αποτελεί μια αναζήτηση του εαυτού, μια ερμηνεία του κόσμου και μια κάθαρση που δεν θα πάψει ποτέ, για εσάς και για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το θαυματουργό θεατρικό έργο να είναι μοναδική. Δράσεις όπως αυτές, που ενισχύουν το σύγχρονο πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία και εξοικειώνουν κατοίκους και επισκέπτες με το πλούσιο απόθεμα των φιλοξενούμενων νησιών, τελικώς δημιουργούν συνθήκες που επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτισμός είναι στοιχείο κοινωνικής συνοχής».

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/34h-synanthsh-erasitexnikwn-8iaswn-aigaioy-26-oktwbrioy-6-noembrioy-2023-syros/

Related Articles

Verimpact: Συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση για χρηματοδοτήσεις στην COP28

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στην COP28 για χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση της...

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Η CELESTYAL στα 20Α Βραβεία της Λίστας LLOYD’S

Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

BLACK ROPE

H BLACK ROPE βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award

Η Εταιρεία  Black Rope βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award...