Τρίτη , 5 Δεκέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ EuroDry: Συμπράττει με Νορβηγούς επενδυτές για δύο bulk carriers
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

EuroDry: Συμπράττει με Νορβηγούς επενδυτές για δύο bulk carriers

Κοινοπραξία με Νορβηγούς επενδυτές για την ιδιοκτησία δύο bulk carriers που απέκτησε πρόσφατα δημιουργεί η EuroDry, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

 

Ειδικότερα, η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία ανακοίνωσε τον σχηματισμό κοινοπραξίας με επενδυτές που εκπροσωπούνται από τη NRP Project Finance AS για τα δύο ultramaxes Christos K (πρώην Giants Causeway) και Maria (πρώην Sadlers Wells), αμφότερα κατασκευής 2015.

Η NRP Project Finance ιδρύθηκε το 2000 και είναι μία μεγάλη εταιρεία διαχείρισης και διαμεσολάβησης άμεσων επενδύσεων στον τομέα της ναυτιλίας, ιδιωτικών ναυτιλιακών κεφαλαίων και χρηματοοικονομικών συμβουλών σε θέματα χρέους και χρηματοδότησης. Οι επενδυτές θα αποκτήσουν ποσοστό ιδιοκτησίας σε κάθε πλοίο της τάξης του 39%.

Η EuroDry γνωστοποίησε ότι παρέλαβε ένα από αυτά τα πλοία, το Christos K, χωρητικότητας 63.197 dwt, σημειώνοντας ότι έχει εξασφαλίσει δάνειο βιωσιμότητας ύψους 11 εκατ. δολαρίων με τη Eurobank για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Eco αποτύπωμα

«Αυτή η συναλλαγή μέσω κοινοπραξίας μάς βοηθά να χρηματοδοτήσουμε τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του στόλου μας με τρόπο που να μην επιβαρύνει τους μετόχους μας. Επίσης, μας επιτρέπει να διευρύνουμε τη βάση επενδυτών και να εδραιώσουμε την παρουσία μας σε μια εξαιρετικά αξιόπιστη και έμπειρη ναυτιλιακή αγορά» τόνισε ο πρόεδρος και CEO της EuroDry, Αριστείδης Πίττας.

«Παράλληλα, καλωσορίζουμε το Christos K στην οικογένειά μας, αυξάνοντας περαιτέρω το eco αποτύπωμα του στόλου μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ψάχνουμε για ελκυστικές συναλλαγές και τρόπους να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξή μας, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους μας» πρόσθεσε.

Μετά και την παράδοση των τριών ultramaxes που απέκτησε πρόσφατα, η EuroDry θα διαχειρίζεται ένα στόλο 13 bulk carriers, συμπεριλαμβανομένων 2 kamsarmaxes, 5 panamaxes, 5 ultramaxes και 1 supramax, συνολικής χωρητικότητας 918.502 dwt.

ΠΗΓΉ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Related Articles

Verimpact: Συμμετοχή σε επίσημη εκδήλωση για χρηματοδοτήσεις στην COP28

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στην COP28 για χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση της...

«ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» Η CELESTYAL στα 20Α Βραβεία της Λίστας LLOYD’S

Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας...

ΟΛΠ: Ηλεκτροδότηση πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά-Προοπτικές και Προκλήσεις

Πρόσκληση Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα...

BLACK ROPE

H BLACK ROPE βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award

Η Εταιρεία  Black Rope βραβεύτηκε με το Lloyd’s List Greek Shipping Award...